В Росії вирішили приписати українців до потенційних громадян РФ

Російський уряд погодив рішення, за яким українців визнають носіями російської мови без іспитів.

Відповідний законопроект внесли до Держдуми, повідомляє сайт уряду РФ, – пише Газета.юа.

Після затвердження, під відповідний закон підпадають українці, а також білоруси. Статус носія дає право на отримання посвідку на проживання в Росії і спрощений порядок отримання громадянства.

Власникам такого статусу не потрібно проживати в країні 5 років.

24 квітня президент Росії Володимир Путін своїм указом спростив процедуру надання російського громадянства жителям самопроголошених так званих “ДНР” і “ЛНР”. Українські дипломати висловили рішучий протест проти цього.

Тоді президент Петро Порошенко виступив із терміновим зверненням щодо цієї ситуації. Дії Росії засудили і в штабі на той час переможця президентських виборів Володимира Зеленського. В українському уряді закликали громадян на окупованих територіях не приймати російські паспорти.

1 травня президент Російської Федерації Володимир

Путін підписав указ про спрощену процедуру отримання російського громадянства для деяких українців. Зокрема, жителів окупованих територій і біженців з Донбасу і Криму.

8 травня Кабмін визнав їх незаконними.

Згодом Путін розширив цю процедуру на весь Донбас, тобто для українців, які жили раніше в будь-якому районі Луганської або Донецької областей України.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини