Старший матрос зі Львівщини повернувся з полону

У суботу, 7 вересня, в рамках широкого обміну між Києвом і Москвою повернулися в Україну 22 моряки та два офіцери СБУ.

Про це пише dailylviv. Також розповіли: «За більш ніж дев’ять місяців, упродовж яких їх незаконно утримували в РФ, жоден з українських моряків не визнав інкримінованих їм обвинувачень – всі 24 назвали себе військовополоненими».

Зокрема, в Україну повернувся 47-річний Андрій Оприско – старший матрос бронекатера Нікополь, який народився у Львівській області. Він – найстарший з узятих Росією в полон 24 моряків. В Україні його чекали з полону двоє дорослих дітей – 24-річна дочка і 17-річний син. А ще – 75-річна мама Ольга Оприско, яка в кількох репортажах українським ЗМІ визнавала, що в юнацтві саме вона відмовила сина вступати в «мореходку».

«Андрій Оприско потрапив на флот зовсім недавно – у 2016 році він уклав контракт на службу в ВМС України. 25 листопада 2018 року був матросом на катері Нікополь і опинився в полоні», – поінформували також у «Nv.ua».

«Андрій почувається добре, бадьорий, не сумує, цікавиться подіями вдома і в світі. Охоче спілкується на будь-які теми. Настроєний триматися до перемоги. Був радий звістці про державну нагороду (їх надав усім 24 морякам Петро Порошенко). Сподівається повернутися на флотську службу, пройти курси перепідготовки. Як людина з вищою освітою має намір отримати офіцерське звання», — писав про Андрія Оприска в квітні його адвокат Маммет Мамбетов.

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини