Депутат Козак приховав активи цивільної дружини, на яку оформлений спільний з Медведчуком бізнес у Росії

Цивільна дружина народного депутата від «Опозиційної платформи — за життя» Тараса Козака Наталія Лавренюк має спільний нафтовий бізнес у Росії з подружжям Оксани Марченко та Віктора Медведчука. Про Лавренюк у своїй декларації Козак не згадує.

Про це йдеться в розслідуванні програми «Схеми».

Лавренюк, яка є уродженкою Львова з громадянствами України та Росії, володіє 25% акцій компанії «НЗНП Трейд», яка бурить нафтові свердловини в Ханти-Мансійському автономному окрузі Росії. Інформацію про це журналісти знайшли в реєстрі юридичних осіб РФ.

Дружина Медведчука має 61% у цій компанії через офшорну фірму.

В Україні цивільна дружина Козака володіє фірмою «Лілія», яка, за даними розслідувачів, офіційно не приносить їй жодних прибутків. Проте журналісти знайшли у Лавренюк 12 квартир у Києві та Львові, і ще з десяток земельних ділянок на Київщині.

«Сукупно за останні 14 років офіційні доходи Лавренюк склали близько 5 мільйонів гривень — якими навряд чи можна пояснити наявність цих квадратних метрів нерухомого майна», — йдеться у розслідуванні.

Також «Схеми» дізналися, що жінка постійно супроводжує Козака в закордонних відрядженнях щонайменше з 2005 року. Так, спільних перельотів журналісти нарахували понад 100. Лавренюк є матір’ю дитини Козака, що він сам підтвердив.

Проте ні дитину, ні цивільну дружину та її бізнес Козак у свою декларацію не вніс, що є порушенням антикорупційного законодавства.

Жінка на повідомлення журналістів у месенджері не відповіла, сам Козак сказав журналістам: «А що — це заборонено? (спільно літати — ред.).У нас є спільна дитина».

Щодо відсутності цивільної дружини в декларації депутат попросив журналістів надіслати йому письмові питання.

«Утім, до ефіру на них так і не відповів», — йдеться у розслідуванні.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини