Ляшко, Гройсман, Кононенко, Пашинський та багато інших: які політики не проходять до нової Ради

Багато хто з нардепів програли свої давно “підкормлені” мажоритарні округи.

За даними обробки майже 80% бюлетенів на дострокових парламентських виборах перемагає пропрезидентська партія “Слуга народу”. Її результати перевищують конкурентів у чотири рази, а на мажоритарних округах партія також виборює близько 120 своїх представників, що фактично дозволить їй сформувати монокоаліцію.

Водночас, через такий успіх “Слуги народу”, у якій не було жодного чинного народного депутата, величезна кількість відомих політиків, які роками обирались до парламенту, не потраплять до нової Верховної Ради дев’ятого скликання.

ТСН.ua розповідає, які політики не увійдуть до майбутнього парламенту як за списками непрохідних партій, так і програвши у мажоритарних округах.

Списочники
Після підрахунку майже 80% бюлетенів до парламенту проходять п’ять партій – “Слуга народу”, “Опозиційна платформа – За життя”, “Європейська солідарність”, “Батьківщина” та “Голос”.

Проросійська партія “Опозиційна платформа – За життя” отримала близько 13% голосів і може розраховувати на приблизно 37 нардепів за списком. А тому, найімовірніше, у новий парламент не потрапить депутат Юрій Мірошниченко, який був під №41. Скандальна ексочільниця міста Слов’янськ Неля Штепа, яку підозрюють у сепаратизмі, була у списку під №74, а тому у Раду не проходить точно.

Значно цікавіша ситуація у партії “Європейська солідарність”, яка набирає трохи менше 8,5%. Буквально на межі проходження до парламенту перебуває №25 у списку, очільник Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович. Однак якщо у В’ятровича ще є шанси пройти до Ради, то значно менше їх у політиків, які перебувають у списку нижче, а саме №27 Тетяна Чорновіл, №29 Андрій Левус, №32 Юрій Бірюков, №34 Олександр Черненко, №38 В’ячеслав Кириленко, №39 Павло Розенко, №40 Володимир Соляр, №41 Ігор Артюшенко, №44 Сергій Висоцький, №45 Олександр Бригинець та №49 Ігор Лапін.

Трохи більше 8% голосів набирає і партія “Батьківщина”. Вона може розраховувати на приблизно 23 депутати, а тому лишають незначні шанси потрапити до Ради №24 Вадим Івченко та №25 Сергій Євтушок. Водночас, №33 Олексій Рябчин та №37 Олександра Кужель до наступного парламенту не проходять.

В останній прохідній партії “Голос” у списку також не було жодного чинного нардепа.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини