У львівському «Ашані» безпідставно звинуватили у крадіжці «сонячну» дитину

У гіпермаркеті «Ашан», що на проспекті Чорновола, образили дитину з синдромом Дауна.

Про це повідомила координатор Мережі освітньо-культурно-соціальних центрів для дітей із особливими потребами департаменту освіти і науки Львівської ОДА Галина Амеліна-Царьова на своїй сторінці у Фейсбук, пише Форпост.

Жінка була з подругою та сином, який страждає на синдром Дауна. Галина відмітила, що один з охоронців постійно слідкував за її дитиною.

Після розрахунку до жінки підійшли два охоронці, попросили показати придбаний товар та звинуватили її дитину у крадіжці іграшкового пістолета, вартістю 17 гривень. При цьому жінці не надали відеодоказів стосовно інциденту. На вимогу жінки показати відеозапис з камер, щоб підтвердити факт крадіжки, охоронці запропонували Галині піти з магазину. Ні адміністратор магазину ні директор філії не вийшли до жінки, щоб надати пояснення з приводу ситуації.

Після розголосу цього інциденту у ЗМІ дирекція супермаркету «Ашан» на проспекті Чорновола повідомила, що цього горе-охоронця звільнено.

“Я була з Тимурчиком (дитина з синдромом Дауна) та своєю подругою, Наталкою.

Батьки дітей з інвалідністю надзвичайно вразливі до косих поглядів, тому я відразу звернула увагу на охоронця, який розглядав Тимура з відвертою відразою та неприязню. Мені, як мамі, захотілось, відгородити моє Сонечко від цих липучих ненависних поглядів. Ми переходили з ряду в ряд, але цей охоронець, наче тінь, ходив за Тимуром. Скривлені губи, колючі очі – усе видавало його неприйняття та відверту ненависть до сонячних діток…

Дитина розглядала іграшки- машинку, пістолет, м’ячик… Тимур обрав собі машинку і ми пішли далі. Увчесь час, доки ми ходили рядами (це хв.15) охоронець ходив за нами, ховаючись за стелажами та спостерігав.

Коли ми підійшли до каси, то я поцікавилась- де можна розрахуватись особам з інвалідністю. Мені показали касу, проте там не вияваилось касира. Тоді я спробувала попросити, щоб нас обслужили без черги, але реакції не було жодної. Ми чекали у черзі ще хвилин 10-12, дитина капризувала, проте нас явно ігнорили.

Врешті, коли ми розрахувались, нас зустріли два охоронці та попросили показати увесь придбаний товар. На моє здивоване питання – “Що сталось?”, ми отримали чітку відповідь: “Він ВКРАВ пістолет” (!!!)

“ВІН” , не Ваша дитина, не Ваш син,..

ВКРАВ!!! Без тіні сумніву, тріумфально ствердним голосом, з червоними очима і безконечним презирством до цієї сонячної дитини. До дитини, яка була у супроводі двох дорослих жінок, до дитини, у серці якої немає і ніколи не буде люті та ненависті, до дитини, що переповнена ласкою та щиро всміхається світу!

Я відразу ж запропонувала цим двом особам переглянути увесь придбаний нами товар, бо мені в голову не вкладається, ЯК МОЖНА ЗВИНУВАЧУВАТИ у крадіжці людину без доказів, без відеофіксації (а в цьому маркеті ведеться відеофіксація). Просто через те, що ця дитина не така- не така форма голови, не такий розріз очей, не розмовляє і через те, викликає відверту неприязнь у збіднілих душею та інтелектом осіб..

Я з жахом подумала про те, що якби моя дитина вже була дорослою і мене не було б поряд… і якийсь покидьок, котрий не бачить на Землі місця для осіб з інвалідністю, так само вирішив звинуватити у крадіжці. І моя дитина (та й сотні інших, такихї як Тимурчик) не змогли б протистояти такій ницості та мерзості.

На мою вимогу показати мені “вкрадений” пістолет (який коштував аж 17 гривень, як мені пояснили). охоронці зніяковіли і один промовив: “Давайте так – ми Вас відпускаємо і Ви йдете”

Ось так, просто. Ви можете уявити? Нас ПУБЛІЧНО та БЕЗ БУДЬ ЯКИХ ДОКАЗІВ в присутності більше сотні відвідувачів звинуватили у крадіжці пістолета вартістю 17 гривень і тепер великодушно …відпускають.

БЕЗ ВИБАЧЕНЬ, БЕЗ залучення керівника маркету (Я настоювала на тому, щоб негайно прийшов адміністратор та директор цієї філії, але ніхто так і не вийшов до нас)

Ми чекали порядку 30 хвилин, щоб все ж прийшов керівник, проте мали змогу спілкуватись лише з начальником служби безпеки.

Увесь придбаний мною товар я повернула, бо НІКОЛИ НЕ КУПУВАТИМУ У МАГАЗИНІ, ДЛЯ ПРАЦІВНИКІВ ЯКОГО УСІ КЛІЄНТИ – ПОТЕНЦІЦЙНІ ЗЛОДІЇ. Я не хочу давати можливості заробляти тим, хто зневажає норми моралі, для кого людина з інвалідністю-обов’язково крадій.

Більш того, у магазині взагалі відсутній сервіс для осіб з інвалідністю, як я мала змогу переконатись. Каса для осіб з інвалдністю ВЗАГАЛІ НЕ ПРАЦЮЄ (ми провели загалом більше години і касира там не було)

Керівництво не проводить роботи та навчання з персоналом по комунікації з клієнтами. Хочу побачити реакцію тих горе-керівників, які побоялись сьогодні до нас вийти та відсиджувались за закритими дверима.

Хочу побачити- ЯК БУДЕ ПОКАРАНО охоронця, який бездоказово звинуватив дитину з інвалідністю у крадіжці.

Хочу розуміти, чи можна вести свій бізнес, набираючи на роботу осіб, інтелект котрих за межею базового?,

Це фото того покидька, котрий переслідував мою дитину. ТРОФИМЧУК ВОЛОДИМИР.
А поряд, його напарник, ГАЙДА БОГДАН, який звинувачував дитину у злодійстві”, – сказано у дописі.

Не можу змовчати і залишити цю ситуацію без публічного розголосу. Ситуацію, що залишається за межею людського розуміння…

Gepostet von Галина Амеліна-Царьова am Mittwoch, 3. Juli 2019

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини