«Не можна матюкатися солов’їною» — Богомолець про заборону матюків (відео)

Народна депутатка Ольга Богомолець заявила що саме громадяни України мають визначити перелік слів, які б вони не хотіли чути в публічному просторі. Водночас вона вважає, що в «культурній українській солов’їній мові» не повинні вживатися нецензурні слова.

Про це вона заявила в ефірі програми «Нині вже» на Громадському.

«На сьогоднішній день в просторі українському, по-перше, немає визначення, хто така публічна особа. Це треба визначити і це завдання тих, хто далі буде працювати із законопроєктом. По-друге, немає визначення, що таке лихослів’я і власне немає переліку слів. Цей перелік має бути створений», — сказала депутатка.

Богомолець також зазначила, що у законопроекті мова йде саме про використання нецензурної лексики, яка немала б вживатися в українській мові.

«Цей перелік, відповідно до того, що запропоновано в законопроєкті, має скласти Кабмін. І Кабінет міністрів має визначити після обговорень з людьми, після спілкування, люди мають визначити що вони вважають і що вони не хочуть чути в публічному просторі і від публічних осіб», — ноголосила депутатка.

Вона уточнила, що наразі немає визначення в законодавстві, що таке лихослів’я, і немає переліку таких слів.

«Він має бути створений і мова йде безперечно про використання нецензурної, матерної лексики, яка не мала би вживатися в культурній українській солов’їній мові», — резюмувала Богомолець.

Нагадаємо, у Верховній Раді України 2 липня зареєстрували законопроєкт про заборону матюків.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини