За порушення правил дорожнього руху доведеться платити в 10 разів більше

У Верховній Раді планують посилити покарання для автопорушників. У вівторок, 4 червня, народні депутати можуть збільшити штрафи за їзду без паска безпеки в 10 разів, а також зроблять крок для захисту пільгових категорій українців, яким передбачено безкоштовний проїзд.

Про це повідомляє “Обозреватель”.

У Верховній Раді можуть збільшити штраф за відмову від використання ременя безпеки. У такому разі він зросте у 10 разів і становитиме 510 гривень. Європейські країни вже давно стежать за елементарним, але дуже важливим правилом паска безпеки.

Проголосувати у Раді можуть і за збільшення покарання за відмову провезти безкоштовно пільговика. Штраф може вирости зі 136 до 2550 гривень.

В Україні досить високий рівень смертності на дорогах. За даними Національної поліції, щороку в Україні гинуть не менше 3,5 тисяч людей у ДТП, не менше 35 тисяч отримують травми.

Значної частини пошкоджень і смертей можна було уникнути, дотримуючись простого правила — пристібати ремінь безпеки. Зараз у країні штраф за таке порушення ПДР лише 51 гривня.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини