Весна – пора купувати сонцезахисні окуляри

Аксесуари, що захищають очі від сонця, необхідні круглий рік.

Взимку в нашій країні їх носять деякі, піддаючи очі небезпеки отримати опік рогівки. Весна для багатьох асоціюється з теплими, сонячними днями. Якщо взимку ви не користувалися затемненою оптикою, весняне сонце – прекрасний привід придбати. Заходьте в онлайн-оптику КіевЛінза(информация по ссылке) і вибирайте сонцезахисні окуляри. Уважно читайте характеристики, переконуючись, що обрана модель має фільтр від ультрафіолету і правильний рівень світлопроникності.

Які окуляри вибрати на кожен день?

Перед покупкою аксесуара ознайомтеся з основним поняттям – світлопроникність. Це здатність лінзи проводити світло. Існує п’ять класів світлопроникності. Їх вказують на етикетці або в паспорті до виробу. Вони позначаються цифрами від 0 до 4. Аксесуари з маркуванням «0» є косметичними, їх скло пропускають від 90 до 100% світла і стільки ж ультрафіолету. Їх варто надягати виключно в похмурі дні. Розглянемо інші категорії:

  • Лінзи «1» класу затримують не більш 20% світла. Вони не є повноцінним захистом від сонця, тому не підійдуть для носіння «на кожен день». Їх краще носити взимку і восени в похмурі дні.
  • Окуляри категорії «2» – оптимальний варіант для щоденного використання. Вони затримують 30-40% сонячних променів, будучи кращим рішенням для міста. У великих містах не варто носити аксесуари з більш затемненими лінзами, адже частина сонячного світла затримують крони дерев і високі будинки.
  • Скло «3» класу мають щільне тонування, тому пропускають максимум 20% променів. Ця оптика призначена для захисту органів зору під прямими сонячними променями. Збираючись на пікнік, на море чи річку, варто взяти саме такі окуляри.
  • Представник «4» категорії називають спеціалізованими. Вони мають найщільніше тонування, утримуючи до 97% світла, і захищаючи очі в найнебезпечніших місцях: високо в горах, а також в екваторіальних країнах.

Не забувайте про ультрафіолет

Клас світлопроникності ніяк не впливає на захист від ультрафіолету. Наявність UV фільтра варто перевіряти окремо. Захисними властивостями володіють не тільки скляні лінзи, як багато хто впевнений. Сучасні полімери покривають спеціальними напиленнями, які затримують весь спектр ультрафіолету. Для міста купуйте моделі з маркуванням UV 400. Для відпочинку на морі, в горах, тропічних країнах знадобиться захисне покриття не менше UV600. Не варто купувати сонцезахисні аксесуари без УФ-фільтра.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини