Українець створив штучний скелет для реабілітації після травм

Перші матеріали для роботи Антон взяв з конструктора “Лего”.

Молодий український інженер Антон Головаченко створив екзоскелет, який допоможе людині при травмах кінцівок.

Він розробив модулі, які одягаються на пошкоджені кінцівки і допомагають тренувати м’язи у разі переломів або паралічу рук або ніг, повідомляється в сюжеті ТСН.

Штучні руки і ноги з серводвигуном, датчиками і програмним забезпеченням можуть піднімати і опускати біологічні кінцівки стільки разів і в такому режимі, як їх запрограмували. Пластикові елементи спеціально зроблені подібними до залізних, тому що винахідник є фанатом стрічки “Залізна людина”.

На винахід молодого інженера надихнула бабуся, у якої в результаті інсульту паралізувало праву руку. Перші матеріали для роботи Антон взяв з конструктора “Лего”, а потім готувати окремий проект довелося для мами, яка посковзнулася, вивихнула коліно і не могла ходити.

При написанні програм під кожного окремого клієнта враховується багато факторів, зокрема визначену лікарем кількість вправ і навантажень на конкретні м’язи, тиск, пульс.

Світовим лідером в розробці екзоскелету є ізраїльський винахідник, що створив роботизований костюм, який дає можливість ходити людям з критичними ушкодженнями хребта. Але ціна ізраїльського винаходу стартує від 70 тисяч доларів, а український прототип в рази дешевше – від 5 до 15 тисяч.

Зокрема через те, що зовнішні деталі друкуються на промислових 3D-принтерах. Цей стартап переміг на 15 світових виставках робототехніки, його вивчають дуже серйозно в Гонконзі.

Джерело: lovelylife.in.ua

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини