Як змусити себе прокидатися о 6 ранку і чому це корисно

Багато хто вважає, що успіху досягає той, хто рано встає. Брендон Фокен (інвестор з нерухомості, власник бізнесу і тренер, мандрівник) вирішив спробувати і поки йому все подобається. Він зауважив, що став набагато більше встигати, і тепер, замість того, щоб вечорами без сил валятися на дивані, займає час чимось корисним. Про те, як йому вдалося привчити себе вставати на дві години раніше кожного дня і чому його наступна мета – 5:45, він розповів в колонці на Medium, а ми пропонуємо вам переклад його статті.

Фото

Ранок. Птахи і білки тільки починають прокидатися. З кутка спальні лунають звуки арфи – це мій iPhone намагається змусити мене прокинутися і витягти свою дупу з ліжка. І, мушу вам сказати, мені це подобається. Прикольно прокидатися першим в домі. Я встаю навіть раніше собаки.

Але так було не завжди. Не так давно мене дратував звук будильника і я тиснув кнопку “відкласти” один, два, три рази, перш ніж встати з ліжка. Більшу частину свого дорослого життя я вставав після восьмої ранку. Для мене встати о 7 було рівноцінно смерті. Але близько півроку тому все змінилося.
Чому я вирішив змінити свій розпорядок

Я вирішив стати жайворонком, хоча все життя був совою, тому, що мене не покидало відчуття, ніби я мало встигаю за день. Мені не вистачало часу на тренування, і це дуже засмучувало. Мене дратувало, що мій список справ ніколи не закінчувався. І взагалі я почував себе втомленим і не отримував задоволення від життя через ц іпроблеми. Просто дивився на годинник, який показував 16:00, і казав собі: “Ну що ж, очевидно, сьогодні часу на спорт і читання книг не залишається”.

Свого часу я звільнився з корпоративної роботи і почав працювати на себе, тому що хотів сам контролювати свій графік. І в цей графік обов’язково повинне було входити дозвілля вечорами. Для мене це означає закрити ноутбук о 9 вечора. Але коли я прокидався о 8 і лягав близько першої години ночі, 3-4 години щовечора у мене йшли в нікуди – я міг пограти у відеоігри або подивитися телевізор, або просидіти весь цей час в інтернеті, і для мене це було занадто, особливо якщо я не встигав зробити всю роботу, яку хотів.

Я до сих пір намагаюся не працювати після 9 вечора (хоча останнім часом у звичку ввійшло залишати собі можливість попрацювати до 10), але тепер я не блукаю по дому до першої години ночі, а навчився бути в ліжку вже о 22:30-23:00. 60-90 хвилин на те, щоб відволіктися, мені тепер достатньо, щоби розслабитися і заснути напередодні нового дня.

У 2015 році я прочитав книгу, яка змінила моє життя, щоправда не відразу – найближчі 16 місяців я дотримувався старого графіка. Це “Чарівний ранок” Гала Елрода. У ній він розповідає про переваги ранніх підйомів і виконання ранкових звичок до того, як розпочнеться основна частина дня з її відволікаючими факторами у вигляді бомбардування електронними листами, на які потрібно відповісти.

Я прочитав книгу і попрактикував її ідеї кілька тижнів, перш ніж повернувся до колишнього графіка пізніх підйомів і нічних посиденьок. Однак під час відпустки в Мехіко на Різдво 2016 року я прийняв рішення дати книзі ще один шанс і цього разу не зістрибувати!

І ось я через 6+ місяців з 95% -ним успіхом. Як у мене це вийшло? Зараз розповім.
Зміни

Простіше сказати, ніж зробити. Я рішуче встановив будильник на 6 годину і наступного ранок витягнув дупу з ліжка за першим же дзвінком будильника. Це був успіх. Потім я зробив те ж на другий день. Потім на третій, четвертий, а потім з подивом виявив, що вже пішов четвертий тиждень, як я кожен день встаю з ліжка о шостій ранку! Який я молодець.

А тепер дозвольте я розповім про свій ранковий розпорядок:

6:00 – Підйом. Вмиваюся, зважуюсь, одягаюся.
6:15 – Прогулянка з собакою близько 2 км.
6:50 – Одягаю спортивний костюм і займаюся спортом.
7:30 – Сніданок і чашка кави. Крім зміни в ранковому розпорядку, я також змінив дієту і тепер харчуюся за методом Тімоті Ферріса. Цього тижня я щоранку їв сочевицю, два яйця і шпинат з часником. За сніданком я читаю книги з особистого розвитку. Я маю на увазі книги, які допомагають мені розширити горизонти свого мислення: біографії успішних людей, бізнесменів, книги про продажі та просто книги з розвитку (наприклад, “Перешкода – це шлях до перемоги”).
8:10 – Душ.
8:30 – Одягаюсь і готовий до робочого дня. У цей момент я наливаю собі другу чашку кави і відповідаю на електронні листи, підтверджую зустрічі – і ось я вже готовий до успішного дня.
9:00 -Вихожу з дому і йду в офіс.

Напевно, ви читаєте це і думаєте: “Це три години на день. Кожен божий день”. І я відповім: “Ага”. Я прийняв усвідомлене рішення. Створюючи собі додатковий час вранці, я можу бути впевнений, що три речі будуть обов’язково виконані: я потію, я вчуся і я заряджаю своє тіло. Замість того, щоб валятися на дивані вечорами, я зайняв час чимось набагато більш значущим і корисним для себе. І щоранку о 9 у мене виникає почуття виконаного обов’язку, яке заряджає мене на нові звершення і бажання повторити наступного ранку.

Як максимально просто перейти на новий ритм життя

Я роблю ставку на те, щоб зробити якомога більше підготовчої роботи напередодні ввечері, і таким чином усунути будь-які перешкоди для успіху. Впродовж останніх кількох місяців я зрозумів, якщо мені потрібно подумати або зрозуміти, що я роблю, я здаюся і або йду спати, або не роблю своїх звичних справ. Моя сила волі вкрай мала о 6 годині ранку. Тому ось що я роблю з вечора, щоби підготуватися до нового дня.​

Я готую спортивний одяг і вибираю, яке тренування я зроблю з ранку.
Неділями я готую сніданок на весь наступний тиждень, щоб максимально спростити процес. А ще я заповнюю кавоварку, щоб з ранку мені залишилося тільки натиснути на кнопку.
Я ставлю телефон на зарядку в іншому кінці кімнати, щоб мені довелося вилізти з ліжка і дістатися до будильника і я не міг відкласти його. Завдяки цьому я набагато ефективніше стримуюся від бажання подрімати “ще 15 хвилин”.

Роблячи максимум підготовки напередодні, я встаю вже налаштованим на успіх. Все, що мені потрібно зробити – встати і піти взяти його.
Кілька рекомендацій

Буду відвертий, перший ранок, коли ви прокинетеся на дві години раніше, буде жахливим. Від цього не втечеш. Але з кожним новим днем ​​вам буде все простіше вставати з ліжка, поки це не стане звичкою. У мене на це пішло півтора тижні. А суботами я встаю не пізніше 8 ранку (це мій день, щоб відіспатися) і ставлю будильник на 6:30 у неділю. Не змінюючи різко свого часу пробудження, я даю тілу можливість увійти в ритм.

Я часто читав про те, що краще кожного дня прокидатися на 15 хвилин раніше. Нісенітниця. Змінюватися потрібно одним махом – трохи шоковий, але ефективний метод.

Якщо вам все одно важко, завантажте The Rock Clock або схожу програму. Досить дурний додаток, але він працює. У ньому просто відсутня функція “відкласти”, плюс там немає рингтонів, під які ви могли б спокійно спати. Спробуй поспи під звуки бензопили або вибуху (чомусь у версії для Android вибір крутіший, ніж для iPhone).

Нарешті, якщо вам буде важко дотримуватися нового графіка, знайдіть собі приятеля, який розділив би з вами це заняття. Не можна недооцінювати силу необхідності перед кимось звітувати, в якій би формі це не відбувалося. Я чув різні варіанти, від ранкового Чекіна в групі, до автоматичного Tweet-бота, який зливає в інтернет брудний секретик з вашого життя або, скажімо, ваш банківський пароль кожного разу, коли ви відкладаєте будильник.

Сьогодні, коли я вже якийсь час встаю о 6 ранку, я дуже задоволений. Світ і самотність, які я будую – це щось, до чого я прагну щодня. Однак зараз я працюю над тим, щоб зрушити своє пробудження ще трішечки – на 5:45 ранку, щоб о 6:00 вже бути на вулиці, гуляючи з собакою.

Але дружина думає, що це божевілля…

Джерело: www.uamodna.com

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини