Стало відомо, хто може не проходити обсервацію після приїзду в Україну

29 червня під час онлайн-брифінгу Міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів про те, кому Уряд дозволив не проходити обсервацію після прибуття в Україну. 

Очільник Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов повідомив, що обсервацію та самоізоляцію не повинні проходити діти з тимчасово окупованих територій. Однак, лише ті, які приїжджають складати ЗНО та вступати у вищі навчальні заклади (ВНЗ) в Україні, – пише 032.ua.

“На сьогоднішній день, в Україні самоізоляцію та обсервацію не повинні проходити лише учні з тимчасово окупованих територій, які приїжджають здавати зовнішнє незалежне оцінювання чи вступати до українських вищих навчальних закладів”, – наголосив посадовець.

За словами Максима Степанова, також обсервацію можуть не проходити мандрівники, у яких ПЛР-тест (в Україні) не підтвердив наявності COVID-19. У іншому випадку, приїжджі повинні встановити на смартфоні додаток Уряду та дотримуватися режиму самоізоляції протягом 14 діб.

“Якщо говорити про зміни, які були внесенні на останньому засіданні Кабміну, то ми погодили, що усі, хто приїжджає з-за кордону повинні встановити додаток “Дія” та пройти самоізоляцію. Якщо людина на території України пройде ПЛР-тест, що покаже негативний результат, то обсервацію вона проходити не повинна”, – додав міністр.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини