Святково: «Жива вишиванка» й святкова хода. Львів відзначає день вишиванки (фото, відео)

Сьогодні, 18 травня, в Україні відзначають День вишиванки. Львів також долучився до цього колоритного святкування. З нагоди свята у центрі міста пройшла масштабна хода молоді у вишиванках, із гаслом: «Вишиванка – це твій генетичний код». Також студенти університету ім. Івана Франка організували флешмоб під стінами свого навчального закладу, утворивши «живу вишиванку».

Фото: Микола Тис/ZIK

Про це повідомляє кореспондент ІА ZIK.

Сотні студентів у вишиванках із різних навчальних закладів зібралися сьогодні на площі Ринок. Навпроти ратуші їх зустрічав ансамбль бандуристів із центру творчості та юнацтва. Також до них вийшли депутати міської ради, і зокрема, мер Андрій Садовий привітав їх зі святом.

Фото: Микола Тис/ZIK

Студентка Марія, котра долучилася до «вишиваної ходи», розповіла, що дуже цінує свою вишиванку, яку їй вишила сестра.

Фото: Микола Тис/ZIK

«Я вважаю, що в кожного має бути хоча б одна вишиванка у гардеробі. Я люблю ходити у вишиванці, і часто вдягаю її на свята. Вважаю, що вишиванка – це гарно й стильно, вони вирізняють нас серед інших народів», – розповіла Марія.

Фото: Микола Тис/ZIK

Колона студентів рушила до Личаківського кладовища, щоб вшанувати пам’ять Героїв Небесної сотні та Героїв АТО, які полягли за нашу незалежність на сході України. Маршрут ходи проліг через такі вулиці: пл. Ринок – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. І. Франка – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечнікова.

Фото: Микола Тис/ZIK

Крім того, студенти університету ім. Івана Франка уже другий рік поспіль організовують флешмоб із такою ж назвою: «Вишиванка – наш генетичний код». Кількасот спудеїв разом із викладачами вийшли перед пам’ятником Іванові Франку і, взявшись за руки, утворили візерунок вишиванки.

Фото: Микола Тис/ZIK
Фото: Микола Тис/ZIK

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини