ТОП-10 кафе та ресторанів Львова на думку користувачів Foursquare

© thenextweb.com

Рейтингів закладів багато, але що говорять самі львів’яни та гості міста? Хто може порадити найкраще місце, як не люди, які там побували. Ми вирішили зазирнути на Foursquare – найбільшу соцмережу відгуків.

У формуванні рейтингу грає роль безліч факторів: кількість людей, яка завітала у заклад, “підказки”, число “лайків”, “дізлайків”, порад, просто “чекінів” і т.д. Серед фільтрів пошуку ми ввели “Львів” і ” Кафе та ресторани” та ось який список отримали.

Ресторація Бачевських

Рейтинг 9,3 бала з 10-ти на основі 433 голосів.

Ресторація Бачевських © vk.com

Ресторація присвячена родині Бачевських – засновникам першої у світі офіційної фабрики горілки, меценатам і громадськім діячам. Фабрика Бачевських, відкрита в 1782 році, стала першою фабрикою масового виробництва горілки у всьому світі.
Ресторан пригощає відвідувачів не тільки горілкою Бачевських, але і величезним вибором наливок і настоянок власного виробництва (45 видів), а також сстравами нової галицької кухні.
У ресторані відновили атмосферу європейського кабаре. Є декілька терас, оранжерея та зали єврейської та галицької кухні. Відвідувачі відзначають ефектну подачу страв і чистоту в закладі. Головний хіт меню – вареники.

Адреса: вул. Шевська, 8

Штрудель Хаус

Рейтинг 9,2 бала з 10-ти на основі 1038 голосів.

Штрудель Хаус © vk.com

Штрудель Хаус – кафе, яке спеціалізується на віденській та львівській випічці.

16 видів штруделів готуються тут з ретельним дотриманням спеціальної рецептури. Доповнюють меню легкі дієтичні салати та традиційні львівські зупки.

Відвідувачі відзначають затишну атмосферу і привабливу подачу страв. Серед фаворитів – штруделі з лососем і куркою, які доповнює фірмовий соус.

Адреса: вул. Шевська, 6

Кафе 1

Рейтинг 9,2 бала з 10-ти на основі 1242 голосів.

Кафе 1 © vk.com

Інтер’єр закладу змушує перенестись у невеличку львівську квартиру початку минулого століття. М’яке освітлення з-під абажурів, свічки та тиха музика. Заклад пропонує великий вибір вин у поєднанні з європейською та автентичною галицькою кухнею. Зверніть увагу на різноманітні десерти.

Відвідувачам тут подобається ароматна кава, штруделі і досить великі порції.

Адреса: пл. Катедральна, 5

Кумпель

Рейтинг 8,9 бала з 10-ти на основі 1368 голосів.

Кумпель © vk.com

Головним елементом інтер’єру є міні-пивоварня, встановлена посеред просторого світлого залу. Тут подають свіжозварене пиво різних сортів. Меню складається з інтернаціональної галицької кухні, яка поєднує найкращі страви України, Польщі, Австрії та Угорщини. Відвідувачі полюбляють заклад за великі порції, помірні ціни і різноманітний ассортмент пінного напою.

Адреса: вул. Чорновола, 2б

Tex-Mex BBQ

Рейтинг 8,8 бала з 10-ти на основі 449 голосів.

Tex-Mex BBQ © vk.com

Тут є два зали – в мексиканському та американському стилях. Фонова музика – кантрі. Страви на грилі готуються на очах відвідувачів, кожен може оглянути кухню.
В меню головний акцент на стейках та різних стравах в традиційних мексиканських кукурудзяних тортільяс. Гарний вибір закусок для пива. Є в меню і ребра по-техаськи, буріто, чілі-суп та текіла з пивом.
Гостям подобається “американська” атмосфера закладу і господар, який ходить по ресторану в ковбойському капелюсі і розмовляє з клієнтами. Родзинкою меню вважаються різноманітні стейки та інші м’ясні страви, а також коктейль Маргарита.

Адреса: вул. Джохара Дудаєва, 7

Sowa Cafe

Рейтинг 8,8 бала з 10-ти на основі 98 голосів.

Sowa Cafe © vk.com

Головною візитною карткою кафе є бельгійські вафлі: тут можна скуштувати їх не лише з морозивом, шоколадом, бананом, але також і з овочами, грибами, лососем і не тільки. В меню, крім гофр, кілька супів, салатів та основних страв.
Інтер’єр – сучасний, дуже простий і свіжий: біло-коричневий мінімалізм з кольоровими, переважно жовтими, акцентами. На столиках в горщиках – зелена травичка. І звичайно ж сови – картинки, фігурки тощо.
Відвідувачі відмічають гофри з карамельним апельсином та солоними начинками, але кажуть що соусу катастрофічно мало. Кава середнього рівня, ціни не надто низькі.

Адреса: вул. Староєврейська, 40

Криївка

Рейтинг 8,7 бала з 10-ти на основі 3 117 голосів.

Криївка © vk.com

Мабуть, найвідоміший заклад Львова. Ресторан стилізован під схованку бійців УПА – через що здобув неоднозначну славу серед тих, хто досі вірить, що “у львівському метро б’ють москалів”. Кухня – українська польова, страви подають у військовому посуді. У Криївці назви майже усього меню складаються з оригінальних назв: наприклад, капуста тушкована з квасолею має назву “Гудбай, асвабадітєлі”, салат з маринованих грибів, цибулі, горошку та помідорів має назву “Взяти Чорногору під будцем”, місцеве галицьке пиво називається “Зеник”.

Відвідувачі кажуть, що тут можна скуштувати смачні та дешеві наливки та медовуху, а шоу-програма підіймає настрій. А ось від кухні не варто очікувати чогось особливого – цей заклад в першу чергу атмосферний, ніж гастрономічний.

Адреса: пл. Ринок, 14

Фацет

Рейтинг 8,7 бала з 10-ти на основі 79 голосів.

Фацет © vk.com

“Фацет” в назві закладу – галицькою говіркою означає парубок, молодий чоловік. Кнайпа з такою назвою пропонує зануритись у барвисте й насичене життя львівських фацетів: забави до рання, рандки з кобітами, веселі та пишні гостини і все це у супроводі вишуканих жартів та романтики цих “трохи батярів”.

Кафе привертає увагу малюнком на склі двостулкових дверей – вусаті чоловіки в моноклях і капелюхах з фужерами. Інтер’єр – такий собі львівський лофт: багато необроблених поверхонь – гола цегла, гола штукатурка, незаховані труби вентиляції. Зате багато дзеркал на стінах, вишиті подушечки, цікаві стилізовані світильники, велика колекція пляшок.

Відвідувачів приваблює затишна атмосфера і помірні ціни. У кафе досить темно і трошки тіснувато, грає спокійна музика, а ще всім подобається ввічливий бариста.

Адреса: вул. Вірменська, 26

Перша львівська грильова ресторація м’яса та справедливості

Рейтинг 8,6 бала з 10-ти на основі 2032 голосів.

Перша львівська грильова ресторація м’яса та справедливості © vk.com

За легендою ця кнайпа – осередок і справа життя останнього львівського ката. Він перекваліфікувався та відкрив м’ясний ресторан, бо ж добре розуміється на м’ясі.

Найчастіше відвідувачі відзначають тутешній квас і шашлик, а також шоу “Страта шльондри Ксенії”. Заклад підкуповує незвичайною атмосферою і вигадливим інтер’єром – на вході вас зустріне кат, а в преміщенні можна посидіти у справжній клітці.

Адреса: вул. Валова, 20

Зорбас

Рейтинг 8,6 бала з 10-ти на основі 52 голосів.

Зорбас © vk.com

Бістро з грецькою кухнею, демократичними цінами та величезними порціями. Фішка закладу – стаканчик безкоштовного молодого грецького вина для кожного відвідувача.

Гості називають це заклад “повним розривом шаблонів”. Інтер’єр більш ніж невибагливий: білі пластикові панелі, дешеві меблі… Але при цьому господиня підкорює своєю щирістю. З меню відвідувачі відзначають гранатове вино і м’ясо на грилі.

Адреса: просп. Тараса Шевченка, 14

А які кафе та ресторани у Львові подобаються Вам?

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини