“Влада боїться свободи в серцях набагато більше, ніж голодного бунту” – 10 цитат Любомира Гузара

26 лютого минає 87 років від дня народження Блаженнішого Любомира Гузара. Архієпископ-емерит пішов з життя на 85-му життя 31 травня 2017 року у Києві. 

Гузар був першим главою Української греко-католицької церкви і всенародним улюбленцем. Розглядався як один з можливих наступників Папи Римського Івана Павла ІІ.

Він – один із засновників та активних учасників ініціативної групи “Першого грудня”, підтримував Революцію гідності.

Gazeta.ua підготувала добірку цитат Блаженнішого.

– Влада боїться свободи в серцях набагато більше, ніж голодного бунту. Бо голодного можна купити, а вільного – тільки знищити.

– За умови нормального розвитку дитина почне захоплюватися тим, що добре. Оминати те, що її вражає.

– Треба їхати за кордон, навчатися там – і повертатися. Так зробила Японія наприкінці ХІХ – початку ХХ століття. Вона не була розвинутою державою. Але вислала студентів по цілому світу. Вони повернулися й застосували те, чого навчились. Так Японія стала потужною.

– Релігія – це не знання про Бога. Релігія – це зустріч із Богом. Така зустріч може бути лише особиста. Чи може бути справжньою зустріч в інтернеті чи по телефону? Ні. З Господом – так само. Спілкування з Ним не має бути механічним, масовим.

– Свобода – це можливість робити добро.

– Любити – це дуже гарна річ. Але значно важливіше усвідомлювати, що тебе люблять.

– Треба мати міцний стержень душі, щоб зберегти себе у суспільстві перемін.

– Основне в житті – пізнати, як робити добро і оминати зло.

– Серед нас дуже багато добрих людей. Але замало бути добрим – треба чинити добро. Якщо хочете жити у нормальній державі, передати її дітям і внукам – чинімо добро!

– Ви дуже сильні, якщо бажаєте добра, якщо стараєтеся, якщо гуртуєтеся, якщо намагаєтеся спільно творити добро, жити чесно, жити творчо.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини