“Щоб ти жив на одну собаку” – мережа вибухнула фотожабами на “слугу народу”

Українці почали масово створювати фотожаби на тему скандалу із народним депутатом від “Слуги народу” Євгеном Брагаром, який у прямому ефірі порадив пенсіонерці продати собаку, аби сплатити рахунок за газ.

Колажі, фотожаби та меми публікують у Facebook, – пише Газета.юа.

Користувачі зазначають, що краще вже продавати нардепів, які не дбають про країну, ніж своїх домашніх улюбленців. Інші почали рахувати скільки потрібно собак, аби розрахуватися з боргами.

“Який Ваш фінансовий стан? Вкрай важкий – продав останнього собаку”, – пише Денис Попов.

Колажі, фотожаби та меми на тему скандалу із нардепом від "Слуги народу" Євгеном Брагаром публікують у Facebook

“Нарід який не здатен збудувати собачу буду рано чи пізно змушений буде продати собаку”, – написав Sergey Pl’usnin.

Деякі власники домашніх тварин пишуть про тривожні зміни у поведінці собак та котів після почутого від депутата Євгенія Брагара.

“Собака одказуєцця йти гулять. Закрився в туалєті і каже, шоб ми сначала показали уплочену газову платьожку за минулий місяць”, – пише Олександр Подуфалов.

“Поки не заплатили за газ, кицька робила вигляд, що здохла”, – пише Володимир Шевченко.

“От візьмемо середньостатистичного пенсіонера. У нього є плата за комуналку. Але в той же час у нього є і дві нирки. Навіщо українському пенсіонеру дві нирки? Без нирки можна жити, а от без плати за комуналку — ні”, – прокоментував заяву Брагаря блогер Антон Ходза.

Тим часом, на сайті OLX невідомий користувач розмістив оголошення про продаж самого депутата Брагара.

Колажі, фотожаби та меми на тему скандалу із нардепом від "Слуги народу" Євгеном Брагаром публікують у Facebook
Колажі, фотожаби та меми на тему скандалу із нардепом від “Слуги народу” Євгеном Брагаром публікують у Facebook

Схоже відреагувала на заяву нардепа від “Слуги народу” і лідерка “Батьківщини” Юлія Тимошенко.

“У мене є оголошення: “Продаються слуги народу. Особливої породи – без мізків і совісті. Оптом. Ціна символічна”, – написала вона у Facebook.

На сторінці Нафтогазу розмістили пояснення, як отримати державну субсидію, проілюструвавши пост фотографією з собаками.

“Продавати собак, котів, хом’яків, черепах та інших друзів не треба. Треба звертатися по грошову допомогу, на яку ви маєте право за законом”, – пояснюють в компанії.

Заступник голови фракції “Слуга народу” Євгенія Кравчук незабаром після скандалу від імені керівництва партії попросила вибачення у всіх, кого могли образити слів Брагара. Вона запевнила, що таку позицію парламентарія фракція не підтримує.

“Євген Брагар дозволив собі абсолютно некоректне висловлювання в сторону пенсіонерки, яка дзвонила в студію. Знаю, що Євген вже вибачився за свої слова. Хочу вірити, що він дійсно мав на увазі тільки зловживання в отриманні субсидій та інших соціальних пільг тим, хто матеріально забезпечений (депутатам-мільйонерам, які не соромились отримувати відшкодування за житло в Києві, привіт)”, – зазначила вона.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини