Що означає ім’я Марія: доля і походження

Марійка, Марічка, Марія, Маша – це прекрасне древнє ім’я має безліч таємниць.

В ньому приховані дивовижні риси характеру сильних та вольових жінок, які змінювали цей світ протягом десятиріч.

Саме Марії ставали королевами, акторками, княгинями, відомими науковцями. Ну і, звісно ж, Марія була матір’ю Ісуса Христа. Тому жінки, яких названо саме так, отримали безліч унікальних талантів, які треба тільки розкрити і правильно реалізувати.

А це більше ніж виправдано, адже у них є дуже сильні заступники і помічники:

зодіакальний знак – Діва;
планета – Прозерпіна;
колір – сизий;
дерево – береза;
квітка – волошка;
птах – голубка;
каміння – алмаз.
Якщо Марічка хоче, аби удача завжди була з нею, варто носити талісман в формі голуба, зроблений з берези чи алмазного каміння. Такий охоронець захистить її від всього негативу та допоможе швидко і успішно вирішити будь-яку справу.

День ангела Марії та значення імені
День Марії дівчата можуть святкувати чотири рази на рік: 14-го квітня, 5-го червня, 21-го вересня та 4 грудня. В ті дати, коли настає день ангела, Марічкам варто просити у Бога, Всесвіту та всіх Вищих Сил допомоги і загадувати свої найпотаємніші бажання.

Що означає ім’я Марія? В ньому прихована доброта, порядність, надійність і доброзичливість. Марічки дуже активні, люблять займатися справами та приносити користь. Такі дівчата випромінюють любов і турботу.

Вони завжди готові подарувати часточку свого серця тому, хто цього дійсно потребує. Не зважаючи на те, що Марії слухняні і ввічливі, вони вміють відстоювати свою точку зору і не дозволять просто так себе ображати. Такі жінки завжди відстоюють свої ідеали і йдуть до кінця.

Особливості імені поможуть проявлятися не тільки в позитивних, але і в негативних рисах характеру. Деякі Маші занадто ображаються на критику, не здатні спокійно сприймати навіть жарти в свою сторону та вести конструктивний діалог. Якщо їм щось не подобається – вони починають злитися і кричати, зовсім забуваючи про аргументи.

Що ще означає ім’я Марія
Марічки – дивовижні жінки, які зігрівають своєю теплотою всіх, хто знаходиться поруч. Такі друзі – на вагу золота. Вони відмовлять собі в радощах аби близькі почувалися щасливими та задоволеними. Маріям завжди шкода людей, тому дівчата поспішають на допомогу навіть тоді, коли їх ніхто не кличе. Роблячи добро вони самі почуваються краще, адже відчувають, що живуть не дарма.

Ці дівчата добре розуміються на психології. Вони часто мають надприродні здібності, стають добрими чаклунками, феями-хрещеними, які здатні робити неймовірні речі, коли бажають наповнити чудесами життя своїх близьких.

Для Марії дуже важливою є родина. Тому якщо чоловік сильно її образить, або навіть зрадить – для неї це стане найбільшою життєвою трагедією. Вона може впасти апатію чи депресію, сильно захворіти або почати думати про суїцид.

Дитинство Марійок
В дитинстві Маші дуже вперті, вони завжди отримують те, що хочуть. Але, з іншого боку, ці дівчатка настільки добрі і веселі, що батькам самим важко їм відмовляти. Марії допомагають дорослим, ніколи не відмовляються від хатніх обов’язків, виховують молодших братиків та сестричок.

Коли настає пора іти в дитячий садок, Марічка легко і з радістю вливається в новий колектив. Завдяки своєму доброму та позитивному характеру вона швидко налагоджує дружні стосунки з усіма дітьми та активно бере участь в іграх. Такі дівчатка дуже люблять творчість, змалечку співають і танцюють, в школі постійно виступають на сцені.

У Марії є близькі подруги, яких вона дуже цінує, і ревнує. Тому у підлітковому віці з Марійками досить тяжко дружити, адже вони монополізують час своїх близьких, ображаються на критику і різко висловлюють своє незадоволення.

В дорослому житті Марічка показує себе як серйозна та розумна трудівниця, яка здатна виконувати складні завдання та водночас допомагати та розраджувати тих, хто знаходиться поруч. Але якщо біда приходить в її власний дім, вона ніколи не розказуватиме іншим про свої проблеми. Лишень закриється в собі і буде переживати на самоті.

Маша здатна проявити себе в будь-якій професії, а все завдяки вмінню повністю викладатися та ставитися до задач з максимальною відповідальністю. З віком Марійки стають спокійнішими і серйознішими, принаймні так здається тим, хто бачить їх в перше. Але поруч з друзями та рідними вони залишаються такими ж веселими, життєрадісними, добрими і турботливими. Найкраще дівчата проявляють себе в педагогіці та медицині, оскільки саме така робота потребує як певної суворості, так і справжньої душевної доброти.

Стосунки з родиною
Сім’я для Марійки – це найважливіше в житті. Вона готова віддати все, аби близькі були щасливі та нічого не потребували. Дітьми Марія опікується з особливою любов’ю і турботою. Вона вчить їх, допомагає знайти в житті правильний шлях і ніколи не забороняє робити власний вибір. До чоловіка Маша ставиться з великою повагою та ніжністю, вона може терпіти недоліки його характеру і закривати на них очі.

Діти дуже цінують маму та завжди допомагають їй і не забувають навіть тоді, коли підростають. Вони не тільки приходять за порадою, але і самі намагаються зробити матусі якусь приємність, подарувати гарний подарунок чи просто провести більше часу разом.

Зв’язок імені з місяцем народження
Характер та здоров’я Марічок залежать від пори року, в яку вони були народжені. Так «зимові» дівчатка більш спокійні та замкнені. Частково причиною цьому є їхня хворобливість і можливі проблеми з серцем. Батькам варто уважно слідкувати за тим, щоб захворювання не набували хронічної форми. Також «снігові королеви» часто капризують, але справа може бути не у вередливому характері, а в проблемах з нервовою системою. Тоді необхідно вчасно звернутися до невропатолога.

«Весняні» Марічки вирізняються оптимізмом та життєрадісністю. Вони із задоволенням спілкуються з новими людьми, знайомляться, знаходять друзів. Єдине, чого не люблять такі дівчата – коли з ними говорять зверхньо.

Вони дуже сердяться та зляться, тому навіть до зовсім маленької Марійки краще звертатися з повагою. Також на «весняних» дівчаток не можна кричати, вони цього просто не сприймають. А от спокійна аргументована розмова – це саме те, що здатне переконати Машу в вашій правоті.

Що ж стосується здоров’я, основною проблемою може стати гінекологія. Тому батькам варто дбати пор те, щоб дівчинка не переохолоджувалася. Ще одне слабке місце – очі. Якщо у Марії почав падати зір – її необхідно терміново відвести до окуліста.

«Літні» Марічки, як і зимові, можуть страждати від розладів нервової системи. Також вони мають слабку серцево-судинну систему. Тому цим дівчатам та жінкам не можна надто сильно та часто нервуватися, перевтомлюватися, жити в стресі. Їм необхідно пам’ятати про те, що всім не допоможеш, а от власне здоров’я можна втратити. «Літні» Марії дуже добрі і чесні, вони люблять робити близьким приємні речі, дарувати подарунки, навіть якщо для цього немає жодного приводу.

Доля жінок з іменем Марія в історії
Ім’я Марія часто зустрічається в історичних хроніках. Саме так звали королеву Франції, яка стала практично культовою персоною. Марія Медичи, відіграла важливу роль в становленні французької держави.

Ще одна не менш відома королева – Марія Стюарт, яка була не тільки правителькою Шотландії, але і Франції. Її дивовижна і складна доля надихнула багатьох письменників.

Німкеня Марлен Дітріх – ще одна відома європейська Марія. Співачка та акторка, яка вражала та вражає мільйони людей своїм особливим дивовижним голосом та манерою співу.

Спогади про себе Марії лишили і в науковому світі. Марія Склодовська-Кюрі – перший двічі нобелівський лауреат, фізик, хімік, вчена-експериментатор, жінка яка відкрила Радій та Полоній, заснувала університети в Парижі та Варшаві.

Марії – це дійсно унікальні жінки, здатні змінювати світ, правити, робити дивовижні відкриття, допомагати іншим та завжди лишатися вірними своїм ідеалам. Сучасні Марічки також мають всі таланти і можливості для того, щоб світ їх запам’ятав. Тому жінкам, які гордо несуть це ім’я, треба завжди вірити в себе і допомагаючи іншим не забувати, що власне життя та доля – це теж дуже важливо. Адже один правильний вчинок може змінити майбутньє всього світу.

За матеріалами 1085.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини