Яку кутю готують у різних містах України: огляд та рецепти

Якщо ви хочете спробувати змінити рецепт традиційної галицької куті, то пропонуємо переглянути, як її готують на Хмельниччині, Полтавщині, у Житомирі, Києві та Харкові.
фото: 24 канал

ФОТО: 24 КАНАЛ

На Хмельниччині традиційну страву готують із халвою. Основна складова куті – це пшениця. Спочатку кутю варять окремо, пізніше – викладають її у глиюоку тарілку, заливають гарячою водою, додають цукор і халву, родзинки та тертий мак. Також халву до куті додають і в Одесі.

Господині на Полтавщині кутю заливають теплим узваром. Деякі мешканки області кажуть, що в їхніх родинах кутю готують не завжди пшениці, а часом з рису. Так, до речі, роблять і на Сході України, зокрема на Луганщині.

Господині столиці замочують кутю звечора, а вранці відварюють її на невеликому вогні. Додають тертого маку і промитих родзинок. Також, за київським рецептом, кутю слід розмішувати саме мінеральною водою.

У Харкові до традиційної рисової куті з медом додають родзинки. А от в Житомирі за основу замість рису беруть пшеницю чи перловку. У кашу додають розтертий мак, запарені родзинки, мелені горіхи, курагу. Заливають страву виноградним соком, додають меду і навіть трішки вина.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини