Кіно під ялинку: 10 прем’єр для зимових свят

Традиційно на час зимових свят кіновиробники та кінодистриб’ютори готують максимальну кількість прем’єр, змагаючись за місця у кінотеатрах. Ми вивчили пропозицію у львівських кінотеатрах та вибрали десятку фільмів, на які радимо піти обов’язково. Принаймні обрати собі щось із них на свій смак.

Тільки диво


З 19 грудня

Цей український фільм уже давно презентується на кіноринках. Його гламурна картинка, що зображує зимовий Буковель (саме там відбувалась основна частина зйомок) вже досить добре знайома усім, хто цікавиться українським кіно. Головна цінність фільму полягає не так у художній площині, як у створенні вітчизняного продукту до зимових свят. А в нас така практика все ще залишається доволі рідкісною (не дарма у кінотеатрах при традиційному святковому дефіциті залів знову показують торішній фільм «Пригоди S Миколая»).

У невеличкому містечку, яке загубилося у горах, живе щаслива родина. Марія (Анжеліка Савченко) та Нік (Євген Нищук) виховали чудових дітей – Северина (Георгій Ярмоленко) та Аніку (Марія Тараненко). Коли батько травмувався, рятуючи рідний край від стихії, діти без вагань почали робити усе, аби його врятувати. Брату та сестрі доведеться здолати довгий шлях, повний випробувань та пригод.

Режисерка та сценаристка фільму Олени Каретник наголошує, що творці фільму велику увагу приділили музичному супроводу стрічки. У фільмі можна буде почути пісні у виконанні Іларії, гурту Lama та музичної формації B&B Project.

Зоряні війни: Скайвокер. Сходження

У прокаті із 19 грудня

Ще у далекому 2005 році автор космічної саги Джордж Лукас оголосив, що епопея про Зоряні війни завершується. Попри гучні обіцянки власники прав не змогли не піддатися спокусі викачати ще трошки з найпопулярнішої у світі франшизи. Так що численні «спін-оффи» та інші голлівудські фішечки не забарились.

Події нового фільму розгортаються після показаних в VIII епізоді «Зоряні війни. Останні Джедаї». Фільм завершує неймовірну історію сім’ї Скайвокерів, яка триває вже понад 40 років. Стрічка обіцяє дати відповіді на всі загадки з попередніх серій. Старі та нові герої запрошують шанувальників саги до кінотеатрів. Тим більше, що все нові й нові технічні можливості генерують якщо не нові ідеї (з цим як раз складно), то нові візуальні смаколики. Продюсери вже оголосили, що планують зняти ще одну трилогію.

Моє спекотне літо з Софі

У прокаті із 19 грудня

Не забутими залишились і шанувальники акторського кіно. Світова прем’єра фільму «Моє спекотне літо з Софі» відбулась на Каннському кінофестивалі. Та й події картини розгортаються неподалік від Канн, у Ніцці. Тут живе 16-річна Наіме (Міна Фарід). Її мати працює хатньою робітницею в одному з місцевих маєтків. Не бажаючи собі такої долі, Наіме хоче вступити до інституту. На літній відпочинок до Ніцци приїздить кузина дівчини Софі (Захія Дехар). Вона вважає, що найкоротший шлях до безбідного життя, це чоловіки.

«Моє спекотне літо з Софі» – мелодрама Ребекки Злотовськи («Гранд Централ. Атомне кохання»). У головній ролі Захія Дехар, яка входила у перелік найдорожчих дівчат на ринку ескорт-послуг, модель Карла Лагерфельда, дизайнерка білизни, письменниця, актриса, суперзірка інстаграму, героїня гучного скандалу десятилітньої давності, в результаті якого кілька знаменитих французьких футболістів ледве не потрапили за ґрати.

Кішки

У прокаті із 26 грудня

Нова екранізація добре відомого мюзиклу Ендрю Ллойда Вебера, який у свою чергу був написаний за мотивами збірки віршів «Котознавство від старого Опосума». Його театральна прем’єра відбулася у травні 1981 року, проте за стільки десятиліть йому вдалося не втратити популярності. Це шостий мюзикл Веббера, який з’явиться не лише на сцені, а й на великому екрані. Спеціально для кіноверсії Веббер написав нові пісні. Раніше постановку вже екранізували, у 1998 році, це була телевізійна версія каналу ВВС. Розробка цього проекту велася з 1990-х років студією Universal Pictures. Зйомки розпочали у грудні 2018 року та завершили їх у квітні 2019-го.

Цікаво, що нові технології роблять з героїв дивних істот, ніби котів, ніби людей. Саме це викликало суперечки серед глядачів як тільки у мережі з’явився трейлер. Проте, щоб робити висновки, варто побачити, наприклад, знамениту Джуді Денч в образі кішки.

Отже, з різних куточків світу на щорічний Котячий бал приїздять коти з Племені обраних. У кожного своя доля та покликання. Тут є молоді та старі, хатні улюбленці та безхатченки. І кожна тварина спробує за короткий нічний час розповісти усім про свою унікальність.

Кафе бажань

У прокаті із 2 січня

Ця картина вперше була показана у рамках позаконкурсної програми Каннського кінофестивалю. Вона приваблює насамперед цілим сузір’ям зірок французького кіно. Ну і доброю історією, звісно.

Шлюб Віктора (Даніель Отой) та Маріанни (Фанні Ардан) вже давно не приносить тієї радості, що колись. У той час як Маріанна намагається бути постійно у русі, аби не відчувати швидкого плину часу, Віктор сумує за минулим. Антуан (Гійом Кане) підказує чоловіку шлях до розв’язання проблем. Антуан відтворює певні епохи з минулого і його клієнти можуть поринути в обраний період зі своєї юності. Локації відтворюються до найменших дрібниць. Тож Віктор «повертається» на 40 років назад, аби насолодитись атмосферою 70-х років, коли він зустрівся з Маріанною, коханням усього свого життя.

Комедійна драма «Кафе бажань» – це нова робота Ніколя Бедоса. Цього разу він сам писав сценарій та займався режисурою. У інтерв’ю Бедос зізнається, що свідомо не став виконувати одну з ролей у своєму фільмі, аби зосередитись на режисурі.

Пекельна Хоругва, або Різдво Козацьке

У прокаті із 2 січня

Український фільм-казка для всієї родини стартує відразу після Нового року. Історію про козаків, козацький рід, Рай і Пекло, Різдво й нечисту силу вигадав казкар Сашко Лірник. Автори картини обіцяють, що їх фільм буде наповнений українським народним гумором, козацькою героїкою та закоріненим в український фольклор та українську народну міфологію й вірування.

Режисером картини став Михайло Костров. Головні ролі у фільмі виконали Костянтин Лінартович, Олександр Пожарський, Григорій Бакланов, Леся Самаєва, Арам Арзуманян та інші.

Дулітл

У прокаті із 9 січня

Роберт Дауні мол., Майкл Шин та Антоніо Бандерас під керівництвом режисера Стівен Ґеґгема спробують розповісти історію відомого ветеринара, який розуміє мову тварин так, як вона була написана. Сценарій написав сам Ґеґгем, базуючись на чернетці Тома Шепарда. Фільм є екранізацією серії дитячих книг англійського письменника Г’ю Джона Лофтінга про доктора Дулітла – лікаря, який має дивовижну здатність розмовляти з тваринами.

Перша книга із серії про доктора Дулітла побачила світ у 1920 році, згодом вийшли наступні частини, які принесли авторові славу та визнання. У 1970-му на екрани вийшов мультсеріал, знятий на основі книг. Опісля – кілька екранізацій, найпопулярнішими з них вважають цикл фільмів з Едді Мерфі у головній ролі. Ця картина дуже вільно трактувала книгу. Автори нової картини обіцяють максимально точно відтворити світ відомих літературних героїв. Побачимо. Наразі акторський склад точно вселяє оптимізм у тому, що кінцевий результат буде справді вартісним.

Віддана

У прокаті із 16 січня

Нарешті на екрани виходить екранізація (на головній фото) роману Софії Андрухович «Фелікс Австрія», про який так давно і так багато говорять. Картина є копродукцією України та Польщі. У головних ролях глядачі побачать Маріанну Янушевич, Алесю Романову та Романа Луцького. Також у картині з’являться Ада Роговцева, Наталя Васько, Ірма Вітовська та Марина Кошкіна. Прем’єра запланована на 16 січня 2020 року.

Дія роману розгортається у Станіславові кінця ХІХ – початку ХХ століття. Звичайне місто на кресах «щасливої Австрії», в якому живуть, страждають, нероздільно закохуються, захоплюються наукою і шарлатанськими виступами всесвітньо знаних ілюзіоністів, розважаються на балах і карнавалах, ходять на шпацер і ховають таємниці у різьблених комодах. І на тлі епохи, яка для нащадків щораз більше обростатиме міфами про ідилічне життя, – долі двох жінок, що переплелися так тісно, що їх зв’язок не дає ні жити, ні дихати, ні залишитися, ні піти.

Пісню до фільму записали Тіна Кароль та Юлія Саніна. Точно буде гламурно. Щоб побачити ще щось, треба піти в кіно.

Мої думки тихі

У прокаті із 16 січня

Прекрасна українська комедія Антоніо Лукіча уже встигла зібрати цілий оберемок призів різного калібру. Тут також зіграла прекрасна Ірма Вітовська, якій ролі у картині принесла премію кінокритиків «Кіноколо», приз Одеського фестивалю й скоріше за все принесе ще чимало нагород.

Головний герой картини – Вадим 25-річний композитор та звукооператор. Після цілої купи невдач він отримує завдання записати голоси закарпатських тварин. Це може стати його шансом перебратися до Канади. Все ускладнюється, коли супутницею у новій роботі стає мама Вадима. У ролі Вадима – Андрій Лідаговський.

А ще «Мої думки тихі» є прикладом того, що для того, аби фільм вийшов дуже-дуже смішним жарти у ньому не обов’язково мають бути тупими. Буває і таке. Подивіться – переконаєтесь.

Кролик Джоджо


У прокаті із 23 січня

Ця стрічка має кілька номінацій на «Золотий глобус», зокрема одну із головних – найкращий мюзикл або комедія. До її виходу у прокат уже стане відомо, чи вдалося їй перемогти та чи будуть у фільму оскарівські номінації. Проте як би не склалась доля фільму, подивитися його вартує у будь-якому випадку. Про картину сперечаються досить давно, адже це комедія про ІІ світову війну.

«Кролик Джоджо» поставлений за книгою Крістіни Люненс «Заґратовані небеса». Режисером фільму став Тайка Вайтіті, у головних ролях Роман Гріффін Девіс, Томасін Маккензі, Тайка Вайтіті, Ребел Вілсон, Стівен Мерчант, Алфі Аллен, Сем Роквелл, Скарлетт Йоганссон. Прем’єра стрічки відбулася 8 вересня на Міжнародному кінофестивалі в Торонто, де фільм отримав Гран-прі.

Сатиричний фільм розкаже про самотнього німецького хлопчика, чий світогляд перевертається з ніг на голову, коли він дізнається, що його самотня мати переховує на горищі їхнього дому молоду єврейську дівчину. Джоджо буде змушений поставити під сумнів сліпу віру в нацизм та правоту свого дурнуватого уявного друга Адольфа Гітлера.

За матеріалами zaxid.net.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини