Відпочинок в Європі: куди можна поїхати на католицьке Різдво

25 грудня святкують католицьке Різдво. В цей час в Європі розгортаються фестивалі, ярмарки їжі та сувенірів. Серед найпопулярніших міст для відпочинку – Гельсінкі, Вроцлав, Таллін, Дюссельдорф.

Гельсінкі

З 1 грудня в центрі столиці Фінляндії працює різдвяний ринок із власною сауною. Навколо Сенатської площі, можна придбати стильні сувеніри: традиційні прикраси з соломи, свічки з соснових і березових смол, різьблені дерев’яні кружки, ювелірні прикраси. На ринку “Олд Маркет Хол” можна купити лапландські делікатеси, сезонні ягоди і джеми, пише style.nv.ua.

Дюссельдорф

Найбільш туристичний ярмарок в цьому німецькому місті — на набережній Рейну, біля старої Ратуші. Тут можна скуштувати традиційні німецькі закуски і солодощі – печені каштани, тушковану капусту, смажені на вогні ковбаски, купити новорічні прикраси та сувеніри на пам’ять. Можна покататися на оглядовому колесі і погуляти набережною, поряд з якою є Музей кіно, Рейнська вежа, Медіагавань з будівлями химерних форм.

Таллін

Різдвяний ярмарок у естонському Талліні стартує в кінці листопада і триває до перших днів нового року. На Ратушній площі встановлюють численні лотки, новорічну ялинку і сцену для різних заходів. Продають кров’яні ковбаски з квашеною капустою, різдвяного гусака, копченого лосося.

Кольмар

Французький Кольмар має маленькі будиночки, вузькі вулички, канали. У грудні в старому місті починає роботу популярний різдвяний базар з дерев’яною каруселлю, анімованою сценою Різдва, фірмовими ельзаськими стравами, такими як свіжоспечені кренделі з сіллю і пряні булочки з фруктами і горіхами.

Вроцлав

Польський Вроцлава взимку прикрашений вогнями, величезними різдвяними ялинками, освітленими фонтанамим. Тут працює великий ярмарок, на якому можна купити подарунки, випити глінтвейну і з’їсти традиційний овечий сир на грилі з журавлинним соусом. З оглядового майданчика в соборі Святого Іоанна Хрестителя можна поспостерігати за різдвяною метушнею. На Національному музичному форумі в ці дні проходить програма концертів різдвяних колядок і святкової музики.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини