Google навчився “розуміти” українську мову

Нейромережа пошуковика Google почала обробляти українською мовою не тільки ключові слова і фрази, а й зв’язки між словами.

Представлений восени новий алгоритм пошуковика Google отримав мовної апгрейд. Він навчився розуміти більше 70 мов, серед яких є й українська мова. Про це повідомляють у офіційному твіттер-акаунті Google SearchLiaison, – передає ГалІнфо.

За власною статистикою компанії Google, близько 15% пошуків раніше не виконувалися, і для них виходять погано відповідні результати видачі. Пошуковий гігант восени цього року представив новий алгоритм пошуку Google BERT (Bidirectional Encoder Representations from Transformers).

Він покликаний більш інтелектуально розпізнавати введений в пошуковий рядок текст. Раніше він підтримував тільки запити англійською мовою.

BERT не тільки механічно аналізує збігу слів і фраз, пише Liga Tech. Його нейронна мережа намагається ʺзрозумітиʺ фразу пошукового запиту. Наприклад, в пошуковому запиті ʺ2019 бразильський мандрівник у США потрібна візаʺ  прийменник ʺуʺ грає істотну роль. Він показує, що людина хоче з Бразилії потрапити в США, а не навпаки. Без BERT алгоритми Google не розуміли цього і показували інформацію про подорож із США до Бразилії.

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини