У Львові підсвітили Порохову вежу (фото)

Цього року виповнюється 60 років, як у пам’ятці архітектури 16 століття – Пороховій вежі – розпочала роботу Львівська спілка архітекторів. Аби відзначити річницю, у Львові провели низку тематичних заходів, зокрема, наукову конференцію, круглий стіл, а також підсвітили саму будівлю.

Результат пошуку зображень за запитом "порохова вежа ніч"Як розповів 032.ua голова Львівської обласної організації НСАУ Богдан Гой, ідею встановлення нового вечірнього освітлення Порохової вежі напрацьовували ще з минулого року, коли запрацював Центр архітектури, дизайну та урбаністики. Для цього львівська спілка організувала збір коштів, звернулась до провідн

“Багато львів’ян та відвідувачів порохівні відгукнулось на наш заклик. Так, світильники подарувала Спілці польська фірма LUG, а опори та роботи з освітлення вже виконали місцеві організації та комунальні підприємства. Я вважаю, що реалізація такого хорошого задуму – це найкращий подарунок Львову до цієї знаменної дати”, – додав Богдан Гой.

У цей день також у головному корпусі «Львівської політехніки» відбулась наукова конференція «Архітектура Львівщини – старе та нове», де обговорили перспективи розвитку Порохової вежі та актуальні проблеми архітектури й містобудування Львова і України. Згодом учасники конференції долучилися у Львівському будинку архітектора до круглого столу щодо проекту “Львівської архітектурної хартії” – програмного документу, який повинен окреслити основні пріоритети розвитку забудови Львова та історичних міст регіону.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини