Чому Зеленський вмикає “режим Лукашенка” – психолог

Політичний психолог Світлана Чунихінапояснила поведінку президента УкраїниВолодимира Зеленського.

” У поведінці Зеленського є свій політичний розрахунок, адже поки він купався в фонтанах (в Маріуполі), епатуючи публіку, рейтинг у нього все одно падав”, – заявила психолог, пише Сегодня.

У народі стали порівнювати його поведінку з діями президента Білорусі Олександра Лукашенка, для якого приїхати в глибинку і відчитати чиновника і звільнити його – звичайна справа.

“Але як тільки він починав “включати Лукашенко “, це відповідало запитам суспільства, рейтинг починав зростати, і ми сьогодні бачимо безпрецедентну перемогу (в тому числі його політичної сили. І успіх. Політично недосвідчений Зеленський виявився людиною з куди більш гострим політичним чуттям, ніж наші класичні канонічні політики. Його політичне чуття релевантно нашої ситуації, нашого часу і нашому суспільству. як це характеризує його як політика і як людини? Звичайно є рамка каузальної атрибуції, як ми приписуємо людям мотиви і причини їх поведінки. Ми повинні дивитися, наскільки поведінка людини в даній ситуації типово або унікально, а також наскільки воно відповідає нормам. Ці публічні прочуханки чиновників з моєї точки зору, є швидше типовими . Ми бачили їх неодноразово у Януковича і Гройсмана. Це типова поведінка більш статусного начальника по відношенню до менш статусного “, – розповіла Чунихіна.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини