Ми стали свідками люстрації гідності та реставрації ницості, – В’ятрович

Росія розуміє, що українське законодавство про декомунізацію, люстрацію, про захист державної мови створює таку Україну, яку Кремль ніколи не зможе проковтнути.

Про це у понеділок, 15 липня, під час телемарафону “Стоп реванш” каналів “Еспресо”, “Прямого” та “5 каналу” заявив директор Українського інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович, – пише Новинарня.

“Ми стали свідками того, що можна назвати люстрацією гідності та реставрацією ницості. Ці два місяці — справді системний наступ на здобутки того, що ми зробили за останні п’ять років. Це не можна назвати внутрішнім реваншем, тому що насправді це — російський реванш. Він має два сценарії: один внутрішньоукраїнський, а другий зовнішньополітичний. Вони йдуть в унісон. В Україні знаходяться такі політичні сили, які є виконавцями російського сценарію”, — сказав В’ятрович.

Директор УІНП пояснив, що ці спроби стали можливими, тому що з боку нової влади ми або нічого не чуємо щодо такого наступу, або від оточення Зеленського чуємо про регіональні мови, про повернення до закону Ківалова-Колесніченка, про критику політики декомунізації.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини