10 наукових серіалів, які піднімуть ваш інтелектуальний рівень

Усі ми любимо таке безглузде і в цей же час нереально захоплююче часопроведення, як перегляд серіалів. Але бувають такі екземпляри цього кіножанру, час з якими зовсім не пройде даремно.

Пропонуємо вам список із 10 відомих наукових циклів, які розкажуть про великий і загадковий світ, у якому ми живемо.

Таємниці душі : Архетип. Невроз. Лібідо.

(2011-2013)

Таємниці душі : Архетип. Невроз. Лібідо. (2011-2013)

Цей документальний цикл з 18 серій присвячений відомим вченим, які працювали в області психоаналізу, а такоже з божевільним геніям та просто феноменами психіатрії.

У серіалі показані цікаві пояснення таємниць людської душі і ключі до людської психіки. До прикладу, ви можете дізнатися розгадки таких явищ, як 24 особистості Біллі Міллігана, паралельних світів і сновидінь, а також подивитися найцікавіші психологічні експерименти в історії людства.

Мозок. Таємниці свідомості

The Brain. A Secret History (2010)

Мозок. Таємниці свідомості  The Brain. A Secret History (2010)

Цей цикл BBC привідкриє усі секрети роботи нашого мозку. Тут можна дізнатися, чому в певних ситуаціях ми виконуємо ту чи іншу дію; що насправді керує нами і як працює наша свідомість; чи можна контролювати свої думки і керувати іншими людьми.

Сила мистецтва

Simon Schama’s Power of Art (2006)

Сила мистецтва Simon Schama’s Power of Art (2006)

Британський історик мистецтва Саймон Шама створив The Power of Art як цикл з 8 документальних програм, кожна з яких присвячена одному шедевру 8 геніальних художників. Але це зовсім не нагадує втомливу прогулянку по музеях: серіал дуже захопливий та реалістичний.

Моменти з ведучим змінюються історичними планами і цілком занурюють глядача в конкретну епоху. В результаті перед нами постає неймовірно пізнавальний серіал, який безсумнівно варто було б показувати в навчальних закладах.

Крізь простір та час з Морганом Фріменом

Through the Wormhole (серіал 2010 — …)

Крізь простір та час з Морганом Фріменом

Серіал, ведучим якого є Морган Фрімен, вже приречений на успіх. Кожна серія – свого роду екскурс у Всесвіт в пошуках відповідей на найглибші таємниці існування і питання, які завжди спантеличували людство.

А велика кількість інтервю, цікавих прикладів і теорій так і притягують до екрана.

У Всесвіт з Стівеном Хокінгом

Into the Universe with Stephen Hawking (2010 — …)

У Всесвіт з Стівеном Хокінгом

Коли мова стосується космосу, не можна не рахуватися з думкою Стівена Хокінга. У серіалі геній дає відповіді на на багато загадок Всесвіту, розповідає про існування іншопланетного життя і про те, як ми можемо обманути час.

Навіть якщо вас ніколи не цікавила астрономія, після перегляду серіалу неможливо не закохатися у Всесвіт і не захотіти розгадати її таємниці. Якщо є можливість, краще дивитися серіал в оригіналі, так як озвучує його ніхто інший, як Бенедикт Камбербетч.

Загублені світи

Lost Worlds (2006–2007)

Загублені світи

Серія документальних фільмів “Загублені світи” присвячена таємницям світової історії: від серкетів стародавнього Єгипту до атомних бункерів 1950-х років, від історії дивовижних храмів до зниклих цивілізацій.

Цікавий вечір забезпечено.

Відчайдушні дегустатори відправляються…

The Supersizers Go… (2007–2009)

Відчайдушні дегустатори відправляються…

Відомий ресторанний критик і комедійна акторка в кожному новому випуску відправляються у інсценовану історичну епоху Британії і харчуються винятково тими стравами, які було прийнято їсти у ті часи.

Після кожного такого експерименту учасники проходять обслідування і отримують висновок лікаря про стан здоров’я. Спостерігати за приготуванням і куштуванням божевільних страв (типу баранячої голови, запіканки з жабами, рагу з 15 видів м’яса, пирогів 30 см у висоту) справді досить захопливо.

Харчова фабрика

Food Factory (2012)

Харчова фабрика

Цікавий цикл програм “Харчова фабрика” розповість про те, як насправді готуються наші улюблені продукти: покаже, що ховається за виробничими цехами, якими компонентами і секретами користуються майстрі кулінарної справи. Не дивитися на голодний шлунок!

Зникнення!

Stardust Lost In The Andes (1995–1996)

Зникнення

Документальний серіал присвячений подіям минулого, які викликають питання вже не в одного покоління. Кожен епізод розповідає про таємничу подію: зникнення людей, наукових експедицій і морських суден.

В епізодах використовуються рідкісні документальні кадри і не відомі раніше документи.

Чорне дзеркало

Black Mirror (2011 — …)

Чорне дзеркало

Останній і єдиний художній серіал у нашій добірці. Цей фільм змушує задуматися про сучасні технології: до чого може привести, веде чи привело “чорне дзеркало”. Воно є в кожному домі, на кожному столі, на кожній долоні – плазмовий телевізор, монітор комп’ютера і дисплей смартфона.

Справжня антиутопія XXI сторіччя. Рекомендуємо переглянути.

Джерело: coma.in.ua

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини