Як виглядатиме оновлений фонтан перед Оперним театром (візуалізація)

Завершити реконструкцію планують протягом 2019-2020 року, передає Tvoemisto.

Архітектурна майстерня 33BY Architecture показала оновлений проєкт реконструкції фонтану перед Львівський оперним театром.

За словами архітекторів, фонтан замінять на сухий, а у холодну пору його вимикатимуть, аби його площа була пішохідною. Саму площу мають звільнити від атракціонів та МАФів, встановити зручні лавочки з розетками для зарядки гаджетів, інформаційні бокси, велопарковки тощо.

Додамо, що міні-метеостанція, розроблена інженерами, буде регулювати напір і висоту струменя фонтану від погоди і сили вітру. У темний час доби фонтан буде підсвічуватися RGB LED лампами.

Надаємо, почати демонтувати фонтан із чашею перед Оперним театром мали 10 червня. На демонтаж виділили 300 тис. грн, його має провести Галицька районна адміністрація. Натомість новий фонтан за приватні кошти встановить фірма «Сокар-Благо». Про заміну старого фонтану біля Оперного повідомили ще у 2015 році, а тривала затримка у роботах пов’язана з внутрішніми погодженнями у «Сокар-Благо». Реалізувати проєкт мають упродовж 2019-2020 років.

Згідно з даними системи Youcontrol, благодійний фонд «Сокар-Благо» зареєстрований у Києві. Уповноваженою особою фонду є Азі Асланов. «Сокар» державною азербайджанською нафтогазовою компанією зі штаб-квартирою в Баку.

Ольга Коваль

Візуалізація 33BY Architecture

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини