“Бог завжди мене дивує!” – Блаженніший Святослав

8 червня у Київському палаці спорту відбудеться Національний день молитви. Прес-центр заходу записав розмову із Блаженнішим Святославом, Главою УГКЦ. Говорили про особисту відповідальність українців, про те, що нас вилікує, навчить поважати одне одного та бути вдячними.

Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

«Змістом нашого християнства є життя в любові. Бо, хто любить, той живе. Хто не любить, той уже помер. Коли ми молимося, то переживаємо і висловлюємо свою любов до Бога і до ближнього. Вершина молитви – висловити любов до Нього.

Бог завжди мене дивує! Він перевершує те, про що я прошу. Часом я кажу: «Будь дуже обережним з тим, про що просиш, тому що ти отримаєш все, що просиш, але набагато більше, ніж сподіваєшся!»

Коли не просто промовляємо якісь завчені формули чи формально виконуємо якийсь обов’язок молитви, але коли ми молимося до Господа щиро, по-справжньому, то відчуваємо, що Він торкається якогось боку нашого «я». Бог торкається такої грані моєї істоти, яку я, можливо, до цього часу не розумів і не бачив.

Святий Августин порівнював людське серце з підземними лабіринтами. І ми настільки глибоко можемо бачити в тих лабіринтах, наскільки глибоко їх можна освітлити світочем, з яким ми ходимо в підземеллі.

Щось подібне – і в молитві. Так глибоко ми можемо зрозуміти і пізнати свої особисті потреби, як глибоко Боже Слово та благодать Духа Святого освітлить підземні галереї душі, і тоді ми бачимо ті зиґзаґи, з яких складається внутрішнє особисте життя і внутрішній духовний світ», – зазначив Глава УГКЦ.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини