“У випадку з По: цвіт нації голосує за цвіль нації. У випадку з Зе: майбутнє нації голосує за малоросійство” – Остап Дроздов

Український журналіст Остап Дроздов на сторінці Facebook поділився своїм баченням другого туру виборів: 

“Парадоксальні, одначе, вибори.
У випадку з По: цвіт нації голосує за цвіль нації.
У випадку з Зе: майбутнє нації голосує за малоросійство.

У випадку з По: зашугані виборці волають про неприпустимість змін у країні, яка того нагально потребує.
У випадку з Зе: одержимі змінами виборці готові навіть державність поставити на кон, лиш би не лишалося так, як є.

У випадку з По: виборці готові пробачити все, навіть те, за що стріляти мало.
У випадку з Зе: виборці впритул не бачать порожнього місця.

У випадку з По: коли тебе припекло по повній, то, ясна річ, можна і на телебачення без запрошення припертись, і роздавати інтервю навіть районним радіам. А от коли ти був на вершині, то за 5 років – 3 прес-конференції й інтервю лише обраним ЗМІ з числа ахметовських і кононенківських. Коли тебе припекло, то можна й закон про імпічмент пообіцяти, і ліквідацію ОДА. А де раніше був ці 5 років?
У випадку з Зе: заради хайпу чимскоріше вловити всі виклики сучасності – скасування недоторканності, імпічмент, відкриті списки, податкова амністія, втома від війни. Слова та й голос, більш нічого. Йому би розмальовки розмальовувати.

Я інше хочу сказати.
Не існує такого поняття, як пропалий голос. Перемагає той, хто набере більше голосів. І все. Від того, що ти не підтримаєш жодного – комусь із цих двох ні прибавиться, ні відніметься. Кожен із них набирає лише свої голоси. Хто проти обох – той не допомагає і не шкодить нікому. Бо рахуються лише голоси за, а не проти.
Позиція “проти обох” – це світоглядна позиція, а не електоральна. Ті, хто не підтримують жодного, мають право збоку оцінити, хто з двох несприйнятних істот набере більше.

Я це до того, що і фанати Зе, і фанати По повинні відмахатися від тих людей, які не підтримують жодного. Поміряйтеся силами між собою і агітуйте невизначених. А тих, хто принципово проти обох, маєте лишити в спокої й намотати собі на вус: ці люди мають право не йти на компроміс із собою. Вони мають право не вестися (вкотре) на ганебну технологію меншого зла. Бо коли мародер раптом перетворився в покірну овечку, а клоун раптом прокинув у собі державника – о ні, шановні, це не гоже. Це огидно. Це ні в які ворота. Оберіть, шановні співвітчизники, кого вам хочеться – це ваше невід’ємне право. А наше (тих, хто проти обох) – бути голосом ПРОТИ навіть тоді, коли решті вуха поЗАкладало.
Повторюю: неучасть у голосуванні чи псування бюлетеня НЕ РОБИТЬ когось із двох переможцем. Роблять ваші голоси ЗА. Це – ВАША відповідальність, відповідальність голосувальників ЗА. Хто має свого кандидата (не важливо, чи вимушеного, чи стовідсоткового) – той прошу дуже на вибори. Хто не має – той не лукавить. І, повірте, це – найважче.
Другий тур – це вихід на арену тих, хто за. Бажаю успіху.”

Алла Гунченко для ПроЛьвів

Редакція може не поділяти думку авторів. Відповідальність за достовірність фактів, цитат, власних імен та інших відомостей несуть автори публікацій.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини