Фото зі Львова очолило рейтинг найкращих світлин пам’яток культури України

Фото панорами Львова очолило рейтинг фіналістів конкурсу найкращих світлин пам’яток культури України, передаєТвоє Місто.

«Вікіпедія» оголосила переможців української частини міжнародного фотоконкурсу пам’яток культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки».

В українській частині конкурсу учасники завантажили понад 21 тисячу фотографій із дев’ятьма тисячами об’єктів культурної спадщини, понад 1,4 тисячі пам’яток сфотографували вперше. Участь у конкурсі взяли понад 270 авторів, двоє з них є одними з 10-ти найактивніших завантажувачів фото у світі.

Крім цього, третє місце конкурсу посіло фото Свірзького замку, а п’яте та восьме – Підгорецького. Автором двох фото є Роман Бречко, інших – Катерина Байдужа та Роман Криниця.

Латинський кафедральний собор у Львові

Кременецький колегіум

Свірзький замок на Львівщині

Генуезька фортеця. Судак, АР Крим.

Підгорецький замок, Львівщина

Кам’янець-Подільська фортеця

Чорнокозинський замок

Підгорецький замок

Костел святого Івана Хрестителя (Біла Церква)

Кудринецький замок, Тернопільщина

Довідка:

«Вікі любить пам’ятки» (Wiki Loves Monuments) — міжнародний фотоконкурс пам’яток культурної спадщини, метою якого є зібрати світлини для ілюстрування статей у Вікіпедії, Вікімандрах та інших вікіпроектах. За цей час було зібрано майже 2 мільйони зображень. В Україні цього року проводився сьомий раз.

Громадська організація «Вікімедіа Україна» є регіональним відділенням «Фонду Вікімедіа» в Україні, і займається популяризацією вікіпроектів «Фонду Вікімедіа», найвідомішим серед яких є Вікіпедія, залученням до Вікіпедії нових знань і користувачів та розвитком вікіспільноти в Україні.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини