7 відмінностей між мудрими і звичайними батьками

Всі ми в теорії знаємо, як правильно виховувати дітей. Але через брак часу, мудрості і терпіння часто чинимо по-іншому. Ми підібрали 7 головних речей, які важливо знати кожному з батьків для формування особистості дитини. Основне правило: Чи не обрізай дитині крила. Одного разу розправивши їх, він не дасть опуститися твоїм!

7 відмінностей між мудрими і розумними батьком. Важливі речі, які ми іноді втрачаємо.

1. Розумні батьки проводять весь час з дитиною, залишаючи свої хобі і інтереси в тіні. Дійсно мудрі батьки піклуються і про себе. Цьому вони навчають і дітей.

2. Розумні батьки цілими вечорами роблять шкільні завдання. Мудрі батьки вважають, що дитина повинна сама відповідати за них. Якщо щось не виходить, тоді батьки приходять на допомогу. Але вони тільки шлях до вирішення, а не роблять все за дитину.

3. Багато батьків намагаються спокутувати провину, купуючи дитині подарунки. Мудрі батьки видать чаду гроші на дрібні витрати. Дитина повинна сама вчитися розподіляти гроші і відкладати їх на придбання іграшок. Батькам слід контролювати цей процес і навчати малюка.

4. Часто мами і тата не хочуть розбиратися в причині поганої поведінки дитини. Їм хочеться швидше втихомирити його. Мудрі батьки розбирається в причині і намагаються допомогти у вирішенні проблеми.

5. Розумні батьки хочуть виростити в першу чергу гідну і успішну людину. Мудрі намагаються побудувати теплі і близькі стосунки з малюком.

6. Розумні батьки бережуть свою дитину від різних проблем, роблячи іноді те, про що їх не просять. Мудрі мами і тати в допустимих випадках дозволяють дитині робити помилки. Після допомагають дитині витягти із ситуації урок.

7. Багато батьків дозволяють дитині все, щоб він не закочував істерики і не плакав. Цим часто діти і користуються. Мудрі батьки не дають вилазити карапузам на голову. Вони поважають не тільки свій особистий простір, але і дитини.

Джерело: Тутка

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини