Довіряйте лише перевіреному: Зелений туризм в Україні – до чого треба бути готовим

фото: Ольга Бартиш

Що таке зелений туризм в Україні? Це не завжди адекватні ціни, багато вражень (зауважте, різних!) і ще більше сюрпризів. Шукаєш-вибираєш, пакуєш валізи, приїжджаєш – а тут нате, господар пішов у запій, а потім ще й випив твоє вино. І сміх, і гріх…

Користувачка Facebook Ольга Бартиш із сім’єю з п’яти осіб (двоє дорослих, троє дітей) місцем відпочинку обрала сонячне Закарпаття. Свої враження від проживання у господарській садибі вона описала у пості:

“Попали, як сливка в гі…но” – ось як можна коротко описати наш закарпатський відпочинок, навіть попри весь наш позитивний світогляд.

Буває. Що тут ще скажеш)

Приїхали ми до газди, який загуляв напередодні. Бухав три дні з друзями-афганцями. Ми застали похмілля, супроводжене страшним смородом і срачем на кухні, в їдальні. Але подумали, що буває, і чьйорт, ми їхали 8 год!!

Наша кімната була чистою, постіль випраною. Господар зустрів, дуже вибачався, що трошки загуляв з друзями тому пом’ятий, завтра все прибере і тд.

І ми, рятуючись “зате яке подвір’я, який краєвид” залишились.

Наступного дня я сама прибрала на кухні,але посуд залишила, який досі стоїть горою на підлозі приваблюючи сільських мух.

Добре, що хоч вода є гаряча, у нас окремий вхід, і той чоловік майже не виходить зі своєї кімнати. То фактично самі ми на базі (так, це база, яку він регулярно здає).

Чому досі не з’їхали? Бо не можемо знайти чогось ліпшого в межах 300 грн/доба за кімнату! Тут платимо 250. Це ніби дешевше він нам зробив, бо ми надовго – на три тижні.

Вже розпитали людей по селу, чи здається ще якесь житло. Поки глухо. Єдиний готель – закритий. Не сезон.

Схоже, що попремо ми назад додому. Завтра. Сьогодні ще махнемо в Солотвино на соляні озера, то поруч.

Покаталися, хлепнули свіжого повітря та й годі. А що? Буває)

Залишатись тут точно не будемо. Не хочемо. Може ще якийсь готель дорогою додому знайдемо на дві ночі, гривень за 400-500 за добу. Якщо знайдемо.

Відпочинок в Україні – то і сльози, і сміх. Як можна брати стільки грошей за таку хрєнь я відверто не розумію?! От порахуйте, якщо місяць від 300 грн доба, то виходить щонайменше 350 доларів! Докласти ще якихось 50-100 дол і можна спокійно знайти квартиру десь в Туреччині біля моря. Дай Бог, скоро уже будемо мати паспорти.

Висновок:
– ми більше не будемо відпочивати в Україні в такому форматі ( місяць-два)
– ми більше не будемо довіряти словам по телефону, лише перевірене та рекомендоване друзями

Отака історія.
Цирків додало, що господар випив наше вино, яке купили на ринку.
А ми за те з’їли його яйця.
Індичі тобто.
Дві штуки (їх тут багато)
По 25 грн за одне.
🙂

Довіряйте лише перевіреному!

Наразі “відпочинкова історія” цієї сім’ї триває – господар вирішив взятися за розум 🙂

“Але як же тут гарно!!!

І господар до тями прийшов. Все живе нагодував у стайні, траву покосив, корову в поле на все літо відправив пастухам, на кухні прибрав. Хороший дядько насправді.
Хоч бери та й залишайся))”

Роксоляна Панич для ПРО Львів

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини