10 Нових закладів Львова: рекомендуємо у січні

Cityfrog lviv поспішає познайомити вас з новими закладами, що нещодавно відчинили свої двері. Ресторан здорового харчування, нове міське кафе, паназійська кухня, Ремарк і не тільки – все у нашому матеріалі

Бар Dr. Ink, вул. Яна Жижки, 7

Dr.Ink food&drink – ідеальне поєднання розмов, зустрічей, їжі, музики та алкоголю. Одна зі стін у залі розфарбована портретами: Ремарка, завдяки якому мільйони читачів закохані у кальвадос та ром, Хемінгуея, улюблений коктейль якого був коктейль Daiquiri та Джека Лондон, який фанатів від віскі. Заклад виконує місію доступності елітних напоїв усім поціновувачам.
У меню страви європейської кухні, холодні та гарячі закуски. Великий вибір елітних алкогольних напоїв – односолодовий віскі, бурбон, лікери, кальвадос, ром та інші. Коктейльна карта налічує 10 видів коктейлів.

Зверніть увагу: на стінах присутні картини сучасного мистецтва львівських художників, які можна придбати.

Рекомендуємо спробувати: теплий салат з яловичої вирізки (125 грн) та фірмовий коктейль Dr.Ink me (95 грн).

Ресторан Plove House, пл. Соборна, 17

Plove House – це не просто ресторан з східною кухнею. Це ресторан з азербайджанським колоритом, душевністю та європейською подачею страв. Світлий, просторий інтер’єр, стіни з ручними розписами, текстиль, посуд та світильники, привезені з Баку – це все створює приємну атмосферу. У меню ви знайдете 10 позицій плову (4 постійні і 6 за попереднім замовленням). Але не пловом єдиним. В меню також є салати, страви з м’яса та риби, десерти. Хочеться відмітити, що переважну більшість продуктів власники привозять з Баку. Тому в автентичності рецептів можна бути впевненим.

Зверніть увагу: у меню є 11 видів варення до чаю, також привезених з сонячного Азербайджану.

Рекомендуємо спробувати: сочевичний суп (60 грн), плов «Кисло-солодке ягнятко» (165 грн)

Ресторан «Оцет», пл. Ринок, 25

Рівно півтора року тривали ремонтні роботи у цьому ресторані. Але результат вартий такого довгого чекання. Зали ресторану, що простягаються на три рівні, просякнуті стилем, вишуканістю та смаком. В меню страви з м’яса, риби, закуски, паста, салати, десерти. Також тут є хліб власного виробництва.

Зверніть увагу: особливістю закладу є понад 20 різноманітних видів оцту, які чудово підкреслюють смак страв.

Рекомендуємо спробувати: яловичина в зеленому мосі з сирними ньоками та винним соусом (245 грн)

Ресторан Green Garden, вул. Тершаковців, 5

Ресторан Green Garden є другим закладом мережі. Перший знаходиться у м. Стрий (Львівська обл). Основний акцент кухні – це страви вок, суші, роли. Але також є салати, млинці, паста.
Заклад поділено на дві зони. М’які меблі, зелений колір у оформленні створюють сприятливу атмосферу.

Зверніть увагу: у закладі є 5 пропозицій бізнес-ланчів (75 – 80 грн).

Рекомендуємо спробувати: телятина з локшиною Рамен в соусі Теріякі (67 грн)

Ресторан здорового харчування Power Food, вул. Порохова, 20д

Power food – ресторан здорового харчування. Тут розробили унікальне меню , з урахуванням кількості калорій, білків,жирів та вуглеводів. Адже правильне,збалансоване харчування – основа здоров’я та гарного настрою. В затишній атмосфері ресторану ви зможете гарно провести час, смакуючи різноманітні страви та напої, розробленими за спеціальною здоровою рецептурою.

Рекомендуємо спробувати: брускета з яцем-пашот, гарбузовою пастою, крем-сиром і помідорами чері (58 грн), лате з соєвим молоком (54 грн).

Кав’ярня «Живий», вул. Дорошенка, 29 (вхід через арку і наліво)

Кав’ярня є доповненням до пекарні “Живий хліб”, що знаходиться поруч. У кав’ярні готують свіжообсмажену specialty каву. Класику готують на La Marzocco Leva. Також, в арсеналі є альтернатива, а саме v60, clever, джезви та сифон. У меню «до кави» є випічка з пекарні, що вже завоювала серця львів’ян завдяки своїй рецептурі. Тут використовують закваски зі здорового житнього і пшеничного борошна.Кав’ярня – це дворівневий простір з великою кількістю дерева в оздобленні. Акцентами є кава і вініл. У залі стоїть програвач для платівок, і тому там регулярно можна послухати відомі світові хіти.

Рекомендуємо спробувати: кунь-аман (58 грн) і лате (45 грн).

Кав’ярня «Мануфактура кави», пл. Соборна, 2а

Кав’ярня на Соборній – це вже четверта “мануфактура” у Львові. Але у дизайні тут вирішили відійти від класичного інтер’єру і зробили хороший приклад міського кафе. Високий стіл біля вікна дозволяє спостерігати за метушнею міста. М’які крісла, металеві деталі та простір – тут зручно і відпочити, і попрацювати. Наразі в меню: кава, чай, напої та десерти.

Зверніть увагу: у майбутньому тут планують розширити меню сніданками та основними стравами.

Рекомендуємо спробувати: сирник з вишнею (52 грн) і какао (30 грн).

Кав’ярня «Фраєрка» вул. Валова, 21

Кав’ярня є вже другою у Львові. Стиль, інтер’єр та меню є схожими, як і в кафе на вул. Глибокій, 16. Дерев’яні стільці, мереживні скатертини, вінтажні фотографії на стінах та інші антикварні предмети занурюють в атмосферу ХІХ століття. В меню – велика кількість різноманітних тортів, тістечок, печива та пляцків.

Рекомендуємо спробувати: тістечко «Сфера» (50 грн), чай обліпиховий (45 грн).

Бар «Золотий Колос», пр. Крива Липа, 6

16 (!) кранів з крафтовим пивом та сидром доступні до ваших послуг у провулку Крива Липа. В меню є чим і перекусити: 15 видів піц та 11 видів снеків, серед яких навіть є попкорн.

Зверніть увагу: у барі ви не знайдете сидячих місць. Задум власників полягає, що тут потрібно пити стоячи як в багатьох барах у Берліні.

Рекомендуємо спробувати: пиво Calista (Varvar) (40 грн-0,3 л), попкорн (30 грн).

Рестран «Юшка Шніцель», вул. Лесі Українки, 33

Не дивуйтесь, що ми у цей список додали вже добре відомий львів’янам ресторан. Просто Юшка змінив адресу. Концепція ж залишилось незмінною: супи (борщ, бограч, грибний), шніцелі (5 видів), закуски, салати.
Зверніть увагу: у ресторані зараз можна придбати салат олів’є з собою (1 л) за ціною 169 грн.

Рекомендуємо спробувати: грибна юшка (М розмір – 370 грам) – (59 грн)

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини