Безцінні поради Блаженнішого Любомира Гузара перед Різдвом

Безцінні поради Блаженнішого Любомира Гузара перед Різдвом
Безцінні поради Блаженнішого Любомира Гузара перед Різдвом

Ми зустрічаємо вже не перше Різдво без Блаженнішого Любомира Гузара. Але його золоті поради назавжди залишаються з нами.

Ісус Христос народився як людина, народився таким, як ми. Він свідомо і цілеспрямовано став таким, якими є ми, щоб нам показати, якими ми повинні бути.

Господь Бог не хоче, щоб ми терпіли, щоб ми несли неоправдані тягарі, щоб ми жили пригноблені. Ні, Він прийшов, щоби ми були собою, щоб ми були вповні такими, якими Він нас до життя покликав і якими хоче нас бачити у нашому щоденному житті, у наших ставленнях до інших людей.

До теми: Любомир Гузар про любов, мир та Україну

Що нам потрібно? Щоби ми сповняли Божу заповідь: любити Бога, любити ближнього. Щоби ми розуміли, що то значить бути християнином. І щоби ми з вдячністю прийняли Божу любов.

Бог нас любить. Це від немовляти до гробу треба повторяти. Бог нас любить до такої міри, що прийшов до нас. Різдво – то не лише прикраси: ялинка, дарунки. Зміст Різдва: Бог нас любить, Він є з нами!

Нам бракує старання допомагати один одному. Чи не було б добре заохочувати до того громадян?! Погляньте навколо себе: чи нема поряд людини, яка голодна? Якщо ви маєте хоча б маленьку владу, якщо ви – підприємець, вмієте щось організувати, ви можете допомогти.

До теми: 10 тез Любомира Гузара про дітей, батьків і дисципліну

Багато людей самі собі не можуть дати ради з різних причин. Але я не бачу такої ситуації, де люди не могли б знайти розв’язки, якщо б почали думати про ближніх.

Для нас дуже важливо, щоби ми, не дай Боже, не зневірилися в помочі Всевишнього. Треба й далі щиро молитися, сповняти Божу волю, як належить. Тоді ми все подолаємо і зможемо дивитися в справді краще майбутнє.

Переконаний, що ми, християни, після доброї, здорової підготовки повинні святкувати Різдво разом. Але я свідомий того, що багато людей трактують це, власне, в такий, майже політичний спосіб. Тому я підкреслюю: треба пояснити, людей підготувати, щоб не мішали горох з капустою. Календар, дата святкування не має найменшої важливості. Важливо, як ми це будемо сприймати.

Пропонуємо до перегляду:

За матеріалами: Дивен світ

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини