Любомир Гузар про любов, мир та Україну

Його називали людиною, якій на плече сідають янголи. Щирий, відвертий та сповнений любові. Глава Української греко-католицької церкви 2005-2011 років Блаженніший Любомир ГУЗАР помер на 85-му році життя. А ми ще раз згадаємо про мудрість, якою він встиг поділитися зі своїми сучасниками… Висловлювання, які ніколи не втратять своєї актуальності, – повідомляє short.media


«Єдність — це теж є дар Божий. Та здається мені, що всі бажають його прийняти на власних умовах. Ніхто не хоче мінятися, кажуть — нехай цілий світ зміниться, але не примушуйте мінятися мене…»


«Певно, найважніше – це приїздити до України і нести довіру. В Союзі всі всіх боялись, боялись довіряти. Тоталітарна держава побудована на страсі. Зараз це треба змінювати. Коли ти своїми вчинками показуєш людині «я тобі вірю, я тобі довіряю», відкриваєш добро свого серця, це робить її іншою. Українці готові змінюватись, але їм треба показувати, в якому напрямку йти».


«У суспільстві перемін, аби зберегти себе, треба мати міцний стержень душі. Зараз багато молодих людей свою енергію вкладають у волонтерство – один із проявів служіння. І хоча найпереконаніші волонтери, як я помічаю, це вже зрілі люди – від 40 до 50, енергія молоді – це важне. Ще більш важне, щоб вона потім не згасла».

ПРО ПРЕЗИДЕНТСТВО

«Треба, щоб усе суспільство взялося до роботи. Одна людина може створити багато проблем, але одна людина не здатна їх усі вирішити. Навіть така персона, як де ГОЛЛЬ, котрий мав колосальний авторитет у своїй країні, не зміг французів витягти з усіх їхніх клопотів… Чи я був би ліпший, ніж хтось другий? Не знаю, може, був би гірший з усіх…»

ПРО ЄВРОПУ

«Європа відіграє значну роль в історії людства лише в останні дві тисячі років, а це зовсім небагато. Вона переживала становлення, злет, а зараз на неї, можливо, насувається занепад»

ПРО МИР І ПЕРЕМОГУ

«Справжня, остаточна перемога стане можливою, якщо ми всі в повному значенні цього слова будемо поводитись, як належить людям. Всі інші перемоги є лише частковими або уявними, і ніколи не приносять справжнього миру».

ПРО ЦЕРКВУ І ПОЛІТИКУ

«Використання Церкви у виборчих перегонах – це двосічний меч. Коли Церква піддається спокусі пристати до якогось кандидата, то завжди програє. Йдеться не тільки про нашу країну, а про весь світ. І добре, що програє, – бо це вчить».

До теми: 
Пам’ятатимемо: Останнє напутнє слово Любомира Гузара у ВР (відео)

10 тез Любомира Гузара про дітей, батьків і дисципліну

Прості істини від Блаженнішого Любомира (Гузара)

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини