Як атмосферно провести Святвечір та Різдво у Львові з дітьми

Упродовж 6 — 9 січня львів’яни відзначатимуть різдвяні свята: збиратимуться у колі сім’ї, частуватимуть одне одного традиційними українськими стравами та співатимуть колядок. Але на цьому перелік можливостей не вичерпується, тому сайт 032.ua створив для вас добірку подій, які відбудуться у Львові на Різдво.

Встановлення Дідуха

Святковій вечері 6 січня в українців зазвичай передує встановлення Різдвяного Дідуха. У Львові дотримуються традиційних обрядів, тож урочисто поставлять пшеничного красеня на площі Яворського. На подію запрошують усіх охочих о 12:00.

Різдво у Гаю

Із 7 до 9 січня Шевченківський гай запрошує львів’ян та гостей міста взяти участь у обширній програмі святкувань: майстер-класи із різних ремесел проведуть у історичних хатинках, а також організують ярмарок зі смаколиками, частування традиційними стравами і колядуватимуть усією громадою.

Різдвяна феєрія

7 і 8 січня о 16, 17, 18, 19 і 20 годині, у дворику львівської Ратуші проведуть феєричне вогняне та лазерне шоу від майстрів духовного театру «Воскресіння» – «Коли ангели спускаються на землю». До звичайних мешканців з неба спустяться ангели, які колядуватимуть та створюватимуть святкову атмосферу. Вартість квитків 50 — 100 грн.

Хода звіздарів

Щорічно сотні львів’ян збираються разом, аби пройти центральними вулицями у кольорах різдвяних зірок. Цьогоріч подія запланована на 8 січня: о 13:30 звіздарів запрошують на зустріч у Храм Пресвятої Євхаристії (пл. Музейна, 1), а о 14:15 відбудеться хода за маршрутом: вул. Ставропігійська — пл. Ринок — вул. Катедральна — вул. Театральна — пр. Свободи.

Свято Пампуха

7 — 9 січня, у Шевченківському гаю під час традиційних міських святкувань уже вдев’яте відбудеться Свято Пампуха. Відвідувачі матимуть нагоду скуштувати пампухів із найрізноманітнішими начинками від львівських господинь та у супроводі колядок і різдвяних пісень.

Нагадаємо, що більше інформації про актуальні події у Львові ви можете дізнатись у розділі Афіша на нашому сайті.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини