Jazz Bez – 2019: У Львові знову джаз!

Jazz Bez - 2019: У Львові знову джаз!
Jazz Bez - 2019: У Львові знову джаз!

Від 6 по 15 грудня Львів вчергове стане столицею одного із найбільших та найдавніших джазових фестивалів «Jazz Bez».

Його заснував 19 років тому львів’янин Маркіян Іващишин. Цьогоріч його не стало… Але його творіння – фестиваль Jazz Bez – був, є і буде. Jazz Bez – 2019 буде присвячений саме засновнику Іващишину.

В період з 6 до 15 грудня джазуватиме не лише Львів, а ще 15 міст України та Польщі. Любителі джазу матимуть нагоду насолодитися творами найкращих світових джазменів зі всіх континентів. Серед них гучне ім’я – американський саксофоніст Грег Осбі, який грає і записується із легендою Гербі Хенкоком. Разом із ним зіграє Тал Коен із Австралії, який має 10 премій «Греммі» за проекти, у яких брав участь.

«Грег Осбі і Тал Коен – це США-Австралія, це зірки. На щастя, багато хто знає Грега Осбі і багато хто з різних міст готовий їхати за ним у міста, де він виступає. Їх почують у 6 містах», – розповідає організаторка фестивалю Jazz Bez Ольга Ковалевська.

«Цьогорічний Jazz Bez запланував Маркіян Іващишин. Тому, якщо у вас будуть здивування, чому така група чи така, це є ті колективи, які встиг запросити Маркіян Іващишин», – додає ведуча фестивалю Марта Більська.

Усі концерти Jazz Bez у Львові відбуватимуться у філармонії.

Пропонуємо до перегляду ретроспективу усіх хедлайнерів фестивалю з 2001 до 2018 року:

За матеріалами: Zaxid.net, Офіційна сторінка фестивалю

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини