Найкращі кав’ярні Львова

Смачна львівська кава – гарний міф, що виник ще за часів СРСР. Тоді продукція кавового заводу «Галка» розходилася велетенською країною у жерстяних банках з написом «Львов». Та й кав’ярні у місті Лева, на відміну від багатьох інших, були. Тепер їх всюди вдосталь, і чи не в кожному місті можна знайти не один заклад зі справді доброю кавою. Чи є сенс їхати на каву саме до Львова? Звісно є. Ми склали список із п’ятьох (і навіть більше) кав’ярень, які готують не просто каву, а напій зі свіжообсмажених та свіжозмелених зернят високої якості. Чи є такі заклади лише у Львові? Не тільки. Але саме тут можна знайти “правильну” кав’ярню на будь-який смак.

«Світ кави»

«Світ кави» – львівська легенда, улюблена кав’ярня мера міста й одна з must-visit локацій для туристів, які вважають себе знавцями кави. Тут обсмажують, продають та готують безліч сортів свіжообсмаженої кави на різний смак та гаманець. Наразі «Світ кави» активно зростає. Це вже не просто кав’ярня та крамничка, а – сім’я кав’ярень. Розповім окремо про кожну з них.

«Світ кави» на площі Катедральній – найкраще місце для любителів класики. Бажаєте атмосфери італійської кав’ярні? Обирайте місце неподалік барної стійки на першому поверсі: черга, гамір відвідувачів та гудіння кавомолок.

Хочеться спокою на кшталт віденської кав’ярні? Прямуйте сходами на другий поверх. Там не так людно, а якщо пощастить, вдасться зайняти столик зі зручним м’яким кріслом. У ньому приємно спостерігати за роботою вправних бариста.

Палярня «Світ кави» на вулиці Кульпарківській, 59 – особливе місце. Тут лише декілька столиків і стійкий аромат кави у повітрі. Обсмажують її щодня. Раджу відвідати тим, кого не налякає гудіння ростера.

«Svit kavy» на площі Ринок – наймолодший заклад сім’ї. Дивовижно яскрава кав’ярня, у якій хочеться залишитися надовго. Тут поєднали все найкраще – і крамничку кави та пристроїв для її приготування, і палярню. У залі стоїть невеличкий ростер, каву з якого готують саме тут. Цілий день у закладі подають сніданки. Планують запровадити карту вин. Чудова ідея. Ввечері цьому місцю надзвичайно пасуватиме келих чогось міцнішого за каву.

«Світ кави» – надзвичайно вдалий приклад закладів, до яких хочеться повертатися. Чудова свіжообсмажена кава високої якості, смачна їжа і професійні бариста – головний секрет успіху закладів.

«Палярня Чехович», вул. Героїв УПА, 72

Навіть назвою «Чехович» натякає на те, що це, насамперед, палярня – місце, де каву обсмажують. Інтер’єр у стилі лофт, вправні бариста та чудова кава – ось заради чого варто відвідати цю затишну кав’ярню. У «Чеховичі» раджу звернути увагу на те, як працює бариста. Його робоче місце нагадує справжнісіньку сцену.

Тут часто бувають круті акції та знижки на каву в зернах. Можна спробувати унікальну для Львова позицію – нітро колд-брю – газовану холодну каву.

«Black Honey», вул. Тадеуша Костюшка, 2

Компактна і стильна кав’ярня розташована неподалік університету Франка. Ідеальне місце для роботи за чашкою кави або вечірньої розмови за какао з зефірками. Каву спеціально для «Black Honey» обсмажують в Києві.

Тут не подають американо, натомість пропонують каву приготовану альтернативними методами: кемекс, пуровер, каліта, аеропрес. Особливість кав’ярні – тут можна скуштувати каскару – висушену м’якоть кавової ягоди, яку заварюють, ніби чай.

«Brown», вул. Корнякта, 1

Ще один стильний заклад, де готують добру каву. І хоча «Brown» трохи відійшов від формату урбаністичної кав’ярні, зробивши крок в бік міського кафе, кава не погіршилась. Тут досі можна знайти смачні напої на основі еспресо та трошки альтернативи. Тепер до них додались смачні сніданки, обіди та вечері.

Головна фішка – бар. Влаштувати собі радісний день можна, обравши Irish coffee замість звичного лате.

«Альтернативна кава», вул. Петра Дорошенка, 45

Найбільш демократичний пункт нашого списку – симпатична будка поблизу трамвайної зупинки «Головна пошта». Скромність – це не обов’язково погана якість.

У «Альтернативній каві» вам запропонують напої на основі свіжообсмажених та свіжозмелених зерен від обсмажувальників із різних куточків України. Іноді й із-за кордону.

Обов’язково скуштуйте тутешні рафи з сиропами власного приготування і, звісно ж, альтернативу.

Фото: Олег Бабенчук, фото Brown: Андрій Матвіїв

Джерело: lv.cf.ua

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини