6 страв сезонного меню в закладах Львова

За матеріалами: lv.cf.ua

Встигніть посмакувати сезонними стравами в закладах міста. Ми підскажемо, де спробувати гарбузовий суп, галушки в грибному соусі та морквяний торт

Кафе Druzi, вул. Краківська, 5

Осінь важко уявити без гарбузового супу. Рекомендуємо спробувати його саме в кафе Druzi. Ніжний вершково-солодкий смак та цікаве поєднання з сиром фетою. Ідеальний, щоб зігрітись. З напоїв радимо цитрусовий чай з м‘ятою або какао з маршмеллоу.

Рекомендуємо спробувати: гарбузовий суп-пюре з фетою (59 грн).

«Ресторація Бачевских», вул. Шевська, 8

«Ресторація Бачевских» – це не тільки неповторна у Львові атмосфера та дизайн, а ще й велика кількість страв, зроблених по автентичним рецептам галицької кухні.

Рекомендуємо спробувати: січеник з кролика у вершковому соусі з свіжими лисичками (138 грн) Страву подають з банячком баношу, бринзою та буряковою салаткою.

Кафе Plates&Cups, вул. Братів Рогатинців 43/12

Міське кафе, що відчинило свої двері влітку цього року, вже впевнено завойовує серця львів’ян та гостей міста. Великий вибір десертів та тортів. Нещодавно в закладі представили меню основних страв: сніданки, супи, закуски, салати і бургери.

Рекомендуємо спробувати: Морквяний торт з корицею, грецькими горіхами, родзинками, обліпихою та сирним кремом (72 грн).

• Зверніть увагу: віднедавна в Plates&Cups можна замовити печиво по оптовим цінам від 1 кг. Наприклад, гарбузові пряники з ніжним гарбузовим пюре та прянощами. Ціна за 1 кг печива – 280-400 грн.

Кафе «Балувана Галя», пл. Яворського, 1

Заклад спеціалізується на варениках у різних варіаціях. В меню солодкі, солоні вареники, а також пельмені, млинці, голубці, страви на пательні.

Рекомендуємо спробувати: галушки в грибному соусі на пательні (48 грн).

• Зверніть увагу: також в ресторані можна придбати пляшку гарбузової настоянки (0,5 л – 230 грн).

Ресторан «Галушко», вул. Дудаєва, 16

Заклад з українською кухнею та колоритом. “Справжнє, бо рідне” – саме так звучить гасло ресторану. І не дарма. У меню салати, закуски, а саме – сало, соління, гарячі закуски – деруни, галушки, перші страви – борщ, суп з трьох видів грибів, великий перелік позицій з м’яса і риби та домашній хліб, що випікається у печі, яка знаходиться безпосередньо в залі ресторану.

Рекомендуємо спробувати: штрудель гарбузово-ананасовий (78 грн).

• Зверніть увагу: у закладі часто проводять кулінарні майстер-класи для дітей.

Кафе Sowa, вул. Староєврейська, 40

Молодіжне кафе, що спеціалізується на гофрах, тобто бельгійських вафлях. Їх тут налічується понад двадцять видів. Фірмові голубі тарілки точно будуть помічені у вашому Instagram.

Рекомендуємо спробувати: гофра з авокадо, яйцем пашот, сиром фета, журавлиною та міксом салату (89 грн).

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини