Для вегетаріанців, любителів м’яса чи крафтового пива: 5 нових цікавих закладів Львова

Швидкості, з якою у Львові відкриваються нові заклади, може позаздрити навіть Київ. Щомісяця в місті з’являється кілька кафе, барів і ресторанів, які варто відвідати.

Ми зібрали для вас добірку свіжих гастро-новин зі Львова.

Кафе Dreamers place

У липні у Львові відкрили кафе для вегетаріанців Dreamers place. Власники закладу, подружжя йогів, які раніше заснували студію йоги у місті – Інна та Едуард Голяки.

Кафе розташоване недалеко від головного корпусу Львівського університету, за 5 хвилин від площі Ринок. Dreamers place має два великі зали та дуже затишний інтер’єр. Тут готують соки холодного віджиму, тільки свіжі супи, овочеве сабджі різноманітні брускети та солодощі. На кухні час від часу працюють самі власники, які теж можуть обслуговувати клієнтів.

“Коли ми формували меню, то дотримувалися двох правил: воно має коротке і сезонне. Тобто якщо є салат з помідорами, то готувати його зовсім скоро вже не буде сенсу, помідори на смак будуть пластмасові. Більшість продуктів на нашій кухні локальні, нам дуже важливо, щоб усі вони були свіжі і смачні, – пояснює концепцію меню Інна Голяк.

Власники кафе запевняють, що особливо радіють, коли у кафе приходять не вегетаріанці.

“У нас нема страв з м’яса не тому, що ми хотіли бачити тут тільки вегетаріанців, а тому, що ми усі страви спочатку готуємо і пробуємо самі. Тобто м’ясні речі ми просто б не могли перевірити”, – сміється Інна.

Особливу увагу тут приділяють каві, оскільки спочатку заклад задумували як кав’ярню. Тут готують лише свіжообсмажену арабіку, яку закуповують маленькими порціями у перевірених постачальників.

Ціна за гаспачо: 48 гривень

Працює: 10:00 – 23:00

Адреса: вул.Січових стрільців, 8

Реберня “Під Арсеналом”

Заклад відкрився наприкінці травня у приміщенні де раніше був нічний клуб “Під Арсеналом”. Головна страва закладу – смажені ребра, які готують на відкритій кухні на мангалі. М’ясо замовляють у фермерів з області, які гарантують, що воно завжди свіже.

“Згідно з нашою концепцією, ми подаємо їжу без тарілок та приборів. Накриваємо стіл спеціальною паперовою скатертиною, де офіціанти малюють тарілки, свічки, квіти, словом, усе, що ви захочете. Бувало, що нас просили намалювати рідкісних покемонів. Ребра та додатки ми кладемо на стіл. Кожен гість отримує спеціальні “слинявчики-нагрудники”, – розповідає менеджера Альона.

Ребра готують до 20 хвилин і гарячими подають на стіл. Окрім м’яса у закладі пропонують спробувати паляниці власного виробництва, мариновану бринзу, мариновані овочі, овочі-гриль, печену картоплю і супи. Також можна замовити печену на вогні скумбрію або курча.

Ціна за порцію ребер: 75 гривень на 400 грамів

Працює: 12:00 – 00:00

Адреса: Підвальна, 5

“Човен”

Новий паб відкрився у лютому 2016 року біля легендарної львівської кав’ярні “Дзиґа”. Тут є 16 видів українського крафтового пива, які постійно оновлюються. Щоб слідкувати за оновленнями смаків, заклад створив закриту групу у Facebook, де регулярно сповіщає про надходження.

“Ми возимо крафт з усіх куточків України, від Дніпропетровська до Закарпаття. Маємо від найлегших октоберфестівських до найгіркіших. Місце ідеально підійде для тих, хто хоче прийти подивитися футбол і повболівати”, – розповідає адміністратор закладу Вадим Маяков.

Кухня пивбару має класичні страви “під пиво” – м’ясні тарілки, бастурму, прошуто, арахіс і попкорн. Тут також готують фалафель з хумусом та овочами, сети бюргерів, салати та великий вибір піци.

Ціна за пиво 0,5 – 30-60 гривень

Адреса: вул Вірменська, 33

Працює: 12:00 – 00:00

“Фляшка Кляйна”

Ресторація відкрилася менше року тому. Заклад назвали на честь винаходу німецького математика Фелікса Кляйна, який описав поверхню без країв.

Пляшками Кляйна прикрашені два зали закладу, інтер’єром власники намагалися передати атмосферу кабінету винахідника. Стіни декоровані під стелажі бібліотеки, де в алфавітному порядку складені документи.

“Ми готуємо власні наливки та варимо пиво, скоро презентуємо карту коктейлів. Пропонуємо відвідувачам європейську та українську кухню, загалом на одну людину вечерю ви витратите тут близько 200 гривень”, – розповідає менеджерка закладу Анна Мельничук.

Сторінку закладу у Facebook ведуть від імені Фелікса Кляйна, а походження рецептів страв пояснюють родинними записами винахідника. На гарячі закуски тут пропонують братвурст, бірвурст та Тюрінгер вурст (ковбаса зі свинини та яловичини з вареною картоплею з кропом, тушкованою капустою та домашнім хроном). У ресторації пропонують багато страв з м’яса: паприкаш з куркою, стейк з індички, реберця в медово-імбирній глазурі та молоду телятину.

Ціна за братвурст у Кляйна – 60 гривень

Адреса: Вірменська, 3

Працює: 12:00 до 22:00

Libraria Speak easy бар

У червні у Львові відкрився новий бар відомого місцевого ресторатора Вардкеса Арзуманяна. Раніше ресторатор відкрив у місті ресторан Mons Pius/Пиво & М’ясо, кафе Centaur та Шампанерія “Хачапурі & Хот дог” – міське кафе в форматі quick & casual.

Цього разу Арзуманян відкрив нетиповий заклад – speak easy бар з живими джазовими виступами. Заклад не має вивіски, гості знаходять його, переказуючи один одному адресу.

“Нас важко знайти, але знайшовши, це місце стає другим домом для всіх добрих людей”, – пишуть на сайті Libraria Speak easy bar.

Speak easy бари з’явилися на початку XX століття в Америці, коли в країні діяв сухий закон. Тоді і почали з’являтися нелегальні пивні заклади, локації яких передавалися з вуст у вуста – так звані секретні місця. Але навіть там замовлення робилися пошепки. Звідси і назва speak easy, що означає “говорити неголосно”.

Заклад має ексклюзивну коктейльну карту, а бартендери проходять навчання та практику в різних барах світу.

“До цього я йшов дуже довго. У всякому разі, приміщення під було куплено мною ще 7 років тому. Сама ідея вимальовувалася з кожним роком. Чотири роки тому я вже знав яким буде інтер’єр і купив всі меблі. Але неспроста рішення відтягувалося, я вважав, що поки Львів не готовий” , – пише у своєму блозі про новий бар Вардкес Арзуманян.

За словами ресторатора, це перший його заклад, де їжа на третьому місці, оскільки він розуміє музикантів, які не люблять коли під час концертів публіка їсть.

Ціна за коктейль: від 60 гривень

Працює: 14:00 – 2:00

Адреса: Вірменський дворик

Джерело: bzh.life

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини