9 зимових фестивалів та свят в Україні 2017–2018

За матеріалами: IGotoWorld.com

Зима. Хоча ця пора буває холодною та часто непривітною, це не значить, що треба весь час провести вдома. Навіть взимку є безліч цікавих святкувань та фестивалів, які варті вашої уваги. Тим більш, що зима це новорічні та різдвяні свята, які кожному до серця ще з дитинства.

В огляді IGotoWorld.com представлені зігріваючі та веселі фестивалі зимою 2017–2018. Грудневі свята, фестивалі у січні. Знайдуться веселощі та смаколики як для любителів солодощів, так і для тих, хто не може жити без смачного та соковитого м’яса. Не варто і дітей залишати вдома. У нашому огляді ви знайдете фестивалі, на які варто взяти з собою малечу. Там вони зможуть не тільки отримати подарунки, а й поспілкуватися зі святим Миколаєм.

Фестивалі у грудні

Свята і фестивалі у грудні такі довгождані! Вони найпершими дарують нам по-справжньому новорічний настрій.

 

Джазовий фестиваль «Jazz Bez», Львів

На початку грудня Львів та інші міста України і навіть Польщі поринуть у ритми джазу. В українських містах – Київ, Харків, Тернопіль, Луцьк, Рівне, Івано-Франківськ, Ужгород, Дрогобич, Стрий, Краматорськ – пролунає 87 концертів, у яких візьмуть участь більше 60 музикантів світового рівня. Все це «Jazz Bez» 2017. Крім того на відвідувачів чекають майстер-класи та чимало іншого.

Тріо The Necks, що гратиме на «Jazz Bez» цього року.

Час та місце проведення: центром фестивалю стане Львів, Львівська обласна філармонія на вулиці Чайковського. Фестиваль відбуватиметься з 1 по 10 грудня 2017 року.

Фестиваль святого Миколая, Чигирин

Святий Миколай у будинку Богдана Хмельницького. Саме тут чудотворець зустрічатиме малечу. Подарунки, святковий настрій – все це гарантовано діти зустрінуть на Фестивалі святого Миколая у Чигирині.

Джерело фото: cossackland.ua.

Святкування розпочнеться зі святкової літургії. Проведуть її у новозведеному храмі Святого Миколая. Далі чудотворець попрямує до своєї резиденції, де і прийматиме малюків. У цей час дорослі смакуватимуть вуличною їжею, яку пропонуватимуть на ярмарку. Не пропустіть такого свята та можливості спробувати різноманітні смаколики!

Де зупинитися: місто невеличке, але у найближчих населених пунктах чи обласному центрі можна знайти різні варіанти розміщення. Забронювати готель на Чигиринщині можна тут.

Парад миколайчиків, Ужгород

У грудні 2017 року Парад миколайчиків відбудеться уже 21 раз. Цією подією буде відкрито цикл новорічних та різдвяних свят в Ужгороді. Очікується гарний настрій та чимало смаколиків. Тож беріть червону шапку та приєднуйтесь до свята!

Джерело фото: tourinform.org.ua.

Час та місце проведення: парад почнеться 19 грудня о 12:00 від Театральної площі в Ужгороді.

Новий рік на Софії, Київ

Грандіозні святкування Нового НеоРоку 2018 та Різдва Христового у Києві, які триватимуть майже місяць! Ялинка, прикрашена неоновими гірляндами; святий Миколай; вокалісти та цілі колективи, які колядуватимуть, співатимуть і танцюватимуть для вас! У вас є шанс побачити це дійство наживо. На фестивалі у грудні і аж до середини січня працюватиме ярмарок, тут дітвора зможе награтися досхочу.

Джерело фото: natavyshnivska.com, автор – Natalia Vyshnivska.

Тут у вас є можливість яскраво та весело зустріти прихід 2018 року та вітати народження Спасителя Ісуса Христа.

Час та місце проведення: 19 грудня – 14 січня, Софійська площа, місто Київ.

Де зупинитися: у столиці є безліч місць, де можна замовити житло на кілька днів. Забронювати готель у Києві можна тут.

Виставка пряникових будиночків, Одеса

Цілий тиждень в Одесі буде відкрито справжнє пряникове містечко. З 11 по 18 грудня 2017 кожен охочий зможе спекти та принести свій пряниковий будинок для виставки. Можливо навіть передати будиночки з інших міст. Приносити необхідно в GiftLab на вулиці Канатна, 45. По завершенню виставки будиночки можна буде виставити на аукціон. Зібрані кошти передадуть на благодійність. Тема будиночків цього року: «Космос».

Джерело фото: solodkidomiki.com.

Час та місце проведення: Виставка пряникових будиночків в Одесі відбудеться з 19 по 26 грудня 2017 року, в «4city» на вулиці Канатна, 27/1. З 11:00 до 18:00.

Окрім Виставки пряникових будиночків, в Одесі буде чимало інших цікавих заходів. Обов’язково відвідайте місто в період зимових свят! Готель в Одесі обирайте тут.

Січневі фестивалі та свята

Фестивалі у січні не менш очікувані, адже ми святкуємо Різдво. Цього року зимові свята обіцяють багато веселощів, солодощів і посмішок.

«Червене вино», Мукачево

Цей фестиваль – один із найстаріших та найвідоміших на Закарпатті та далеко за його межами. Назва фестивалю говорить сама за себе – це ярмарок вина. Закарпаття завжди славилося цим сонячним напоєм. Навіть нині чи не у кожному дворі можна побачити виноградники. Господарі щороку роблять із нього вино. У тих районах, де виноградників немає, вино також роблять, але з малини та смородини.

Джерело фото: vsitury.com.ua, автор – Олег Григор’єв.

>«Червене вино» – це фестиваль, на який з’їжджаються десятки виноробів з усієї області та сусідніх регіонів. Такі святкування – єдиний шанс продати свою продукцію, адже ліцензія на продаж коштує захмарні гроші. На фестивалі можна спробувати не тільки сонячний напій, а й бринзу, карпатський мед. Тут, звісно, є шашлик та інші м’ясні наїдки в угорців, які вельми вправні у їхньому приготуванні.

Час та місце проведення: 9–14 січня, парк Перемоги, місто Мукачево, Закарпатська область.

Де зупинитися: місто невелике, але є багато варіантів, де зупинитися. Замовити можна тут.

Свято пампуха, Львів

Запашні та м’якенькі пампухи! З маком, яблуками, картоплею, сиром та навіть із трояндовим варенням. Такого різноманіття цієї страви ви не знайдете ніде. На святі пампуха буде безліч пампушок.

Джерело фото: vi.ill.in.ua.

Досвідчені ґаздині та молоденькі пані зможуть спробувати свої сили у приготуванні пампушок. Тут танцюватимуть, колядуватимуть і просто веселитимуться від душі. Звідси ви зможе надіслати святкову листівку з Різдвяної пошти і зробити приємність рідним та близьким таким символічним подарунком. Свято пампуха вважається одним із найоригінальніших фестивалів січня.

Час та місце проведення: Львів. Зазвичай свято проводять 7–9 січня, очікуємо точну інформацію щодо проведення у 2018 році.

Де зупинитися: місто велике і тут ви знайдете безліч варіантів для поселення. Забронювати можна тут.

Різдво у Гаю 2018, Львів

Під час фестивалю коляда лунатиме у старовинних хатках «Шевченківського гаю». Це Різдво у Гаю. Майже у родинному колі зі смачними та запашними пампухами і трав’яним чаєм, у затишній атмосфері…Тут співатимуть та виступатимуть вертепи, організовуватимуть веселі конкурси та різдвяні ігри. Долучитися до цього сакрального дійства є можливість у кожного!

Джерело фото: womo.com.ua.

Колядники ходитимуть і вулицями міста Лева. Коляда лунатиме у кожному куточку. Це автентичне дійство запам’ятається вам на довго!

Час та місце проведення: 7–9 січня 2018 року, Музей архітектури та побуту «Шевченківський гай», центральна частина Львова.

Де зупинитися: місто велике і тут ви знайдете безліч варіантів для поселення. Бронюйте готель у Львові тут.

Серед всіх святкових фестивалів у січні є і гумористичний. Про нього – далі.

Фестиваль «Маланка», Вашківці

Це справжній карнавал у січні! А ви, мабуть, і не підозрювали, що в Україні є щось подібне. Тутешні статечні газди та хлопчики перебираються у різні химерні костюми та маски. Вони ходять від хати до хати і віншують. Називають цих фантастичних персонажів переберії.

Джерело фото: visnyk.lutsk.ua.

14 січня цих химер можна побачити на вулицях міста, вони таке виробляють, що… у голові не вкладається. Гості свята сміються від душі! На останок переберії йдуть до річки. Тут вони всі гуртом купаються у крижаній воді! Повірте, на цьому святкуванні є що глянути, та і світлини вийдуть дуже цікаві!

Час та місце проведення: 13–14 січня, місто Вашківці, Чернівецька область.

Де зупинитися: місто невеличке, але у найближчих населених пунктах чи обласному центрі можна знайти різні варіанти розміщення. Забронювати можна тут.

Як бачите, цієї зими буде безліч забав, святкувань та дійств, які здатні повернути кожного з нас у дитинство. Колядки, щедрівки звеличуватимуть прихід Христа, танцями та новорічними подарунками зустрічатимуть 2018 рік, сонячним напоєм та іншими смаколиками ласуватимуть любителі вина, гостренької угорської кухні чи львівського шоколаду. Є всі шанси, що це будете саме ви! Свято чекає на вас!

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини