Львів зимовий: ТОП-5 ідей, куди піти цього тижня

032.ua зробив добірку подій, які не можна пропустити на початку грудня у Львові.

Міжнародний фестиваль «JazzBez»

Сімнадцятий «JazzBez», що стартував з першим днем грудня, об’єднує довкола джазу не лише українські, а й польські міста. Відтак, надихатися музикою імпровізацій будуть у Києві, Харкові, Тернополі, Луцьку, Варшаві, Вроцлаві, Перемишлі та інших містах. Як завжди, центром музичного дійства став Львів. Впродовж 10 днів фестивалю у місті дадуть майже 90 концертів, в яких візьме участь понад 60 музикантів з усього світу.

Повна програма — ТУТ.

Де: Львівська обласна філармонія (вул. Чайковського, 7), арт-центр «Дзиґа» (вул. Вірменська, 35);

Коли: 1-10 грудня;

Скільки: від 80 грн.

«Чарівна флейта» у виконанні K&K Philharmoniker

Меломанів запрошують на філософську оперу-казку про утопічний світ добра та мудрості, темних та світлих сил. Виконують: симфонічний оркестр K&K Philharmoniker та Український національний хор (Львів). Диригуватиме Маттіас Георг Кендлінгер (Австрія). Хормейстер — Василь Яциняк (Народний артист України).

Де: Львівська обласна філармонія (вул. Чайковського, 7)

Коли: 4 грудня, 19:00.

Скільки: 100 — 400 грн.

Вистава «Різдвяна історія»

У Львівському драматичному театрі імені Лесі Українки презентують виставу для всієї родини за повістю Чарльза Діккенса. Режисеркою «Різдвяної історії» виступить Олена Апчел, сценографом — Володимир Стецькович, художницею костюмів — Ольга Гнатюк. Це чудова нагода гарно провести час з усією родиною та відчути атмосферу різдвяних свят.

Де: Львівський драматичний театр імені Лесі Українки (вул. Городоцька, 36);

Коли: 5 грудня, 18:00;

Скільки: 50-70 грн.

Відкриття різдвяного ярмарку

Без різдвяного ярмарку важко уявити зимовий Львів. Гостей міста, а також його мешканців запрошують на відкриття традиційного ярмарку. Тут можна буде скуштувати різноманітні святкові смаколики, а також придбати сувеніри ручної роботи. З 10-го грудня на ярмарку працюватиме також хатинка святого Миколая.

Де: проспект Свободи та Площа Ринок;

Коли: 9 грудня, 11:00;

Скільки: безкоштовно.

Творча зустріч з Дмитром Комаровим

Відомий український журналіст, автор та ведучий програми «Світ навиворіт» Дмитро Комаров проведе творчу зустріч з львів’янами. Найнеймовірніші історії з експедицій, у яких побував мандрівник, а також усе, що залишилось «за кадром», Комаров обіцяє розповісти на зустрічі з шанувальниками проекту та усіма охочими. Крім цього, глядачам покажуть ексклюзивне відео зі зйомок програми.

Де: кінопалац ім. Довженка (проспект Червоної Калини, 81);

Коли: 10 грудня, 12:00.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини