15-річна українка стала депутатом Європарламенту

Українка Ангеліна Касьянова з Донецька стала першим представником України в недавно створеному дитячому Європарламенті, повідомляє видання Патріоти України. На першому своєму засіданні дівчина представила ідею створення рекреаційних таборів, в яких дітям зможуть надавати психологічну допомогу, а також сприяти реабілітації.

За правилами відбору в конкурсі могли брати участь діти з європейських країн, щоправда для Ангеліни зробили виняток, оскільки вона вже знаходилася в міжнародній організації Eurochild. Побачивши відеорезюме, її обрали до Дитячого Європарламенту як представника від України.
Зараз Ангеліна навчається в 9-му класі. До Києва вона з сім’єю переїхала в 2014 році. Переселенка планує займатися питаннями дитячого інклюзивної освіти в Україні. “Я вирішила не втрачати дорогоцінний час і, поки четверо моїх колег-парламентаріїв мовчали, запропонувала на розгляд для розробки стратегії тему, дуже близьку для мене і багатьох дітей в нашій країні – проблеми дітей-переселенців. Я пішла на випередження, взяла ініціативу в свої руки і внесла більшу частину ідей в нашій стратегії. Думаю, що все це завдяки набутому досвіду за останні чотири роки“, – сказала Ангеліна.

Нагадаємо, Європарламент для дітей був створений навесні 2017 року, щоб долучити дітей до обговорення важливих питань щодо миру, демократії і боротьбою з дискримінацією. Молоді учасники були обрані з Греції, Фінляндії, Естонії, Болгарії, Хорватії, Словенії, Мальти, Сербії та Іспанії, і України.

Джерело: uadiaspora.com

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини