Як відзначити Новий рік 2018 у Львові, Одесі та Карпатах

Де зустріти Новий рік 2018 – Факти ICTV зібрали пропозиції з Одеси, Львова та Карпатських курортів.

Новий рік у Львові

Багато українців вибирають для святкування Нового року саме Львів. Для більшості це місто асоціюється із зимовою казкою та чарами. Через великий ажіотаж в період новорічних свят Укрзалізниця запускає до Львова додаткові поїзди.

Як доїхати:

Поки що у касах можна придбати квитки на поїзд. Вартість квитка на 30 грудня в плацкартному вагоні – 130 грн, купе – 300 грн, люкс – 1190 грн. Їхати з Києва доведеться 12 годин. На Blablacar можна доїхати за 276 грн за 7 годин. На автобусі доведеться заплатити від 280 до 385 грн, а доїдете за 8 годин.

За годину можна долетіти до Львова на літаку за 1,4 тис. грн.

Житло:

У Львові можна зняти квартиру, але варто врахувати, що всі ціни на сайтах не відповідають реальності. На Новий рік діють особливі тарифи, які формуються в залежності від кількості людей. Ці тарифи можна дізнатися тільки по телефону. Приміром 3-кімнатна квартира на Площі Ринок, яка зазвичай коштує 600 грн на добу обійдеться в цьому році в 4,5 тис. грн для 7-8 проживаючих. Та ж квартира для двох коштуватиме 1,2 тис. грн. Загалом тут, напевно, є якийсь алгоритм, але питати треба у господарів квартири. Зробити це можна тут.

Також можна зняти готель. Вартість номера на двох стартує від 1 тис. грн на добу. Хостел можна зняти від 380 гривень з людини в добу.

Чим зайнятися у Львові на Новий рік?

Кафе

Львів відомий своїми незвичайними тематичними закладами. Але, щоб відзначити тут новорічну ніч, необхідно вже зараз бронювати стіл. Найулюбленіші закладу – Криївка, Дім легенд, Лівий берег, Гасова лямпа, Мазох, Дзига, Під золотою розою, Найдорожча ресторація Галичини та інші так звані емоційні кафе, зачиняють свої двері близько 18.00 31 грудня і починають активну підготовку до приходу гостей, що забронювали стіл. Тому просто приїхати і прийти в кафе не вийде.

Цьогоріч вартість святкової програми у цих закладах обійдеться в 1 тис. грн, але варто мати на увазі, що це тільки вхід у заклад. Для того, щоб отримати столик, необхідно забронювати його і заплатити ще 500 грн (мінімальне замовлення їжі та алкоголю на людину). Разом святкування обійдеться в 1,5 тис. грн. у будь-якому з цих кафе.

Головна новорічна ялинка міста

Головну ялинку Львова традиційно встановлюють на площі Свободи перед Оперою. На цій площі розташований різдвяний ярмарок, де можна випити глінтвейну або навіть гарячого пива.

Різдвяний ярмарок на Площі Ринок

В історичному серці Львова також організовується величезний різдвяний ярмарок. Він розташований по всьому периметру Площі Ринок. На ярмарку можна випити міцних напоїв і добре поїсти різних видів домашніх ковбас, млинців, вареників та іншої вуличної їжі. Він починає працювати з 19 грудня і закривається на Водохреща – 19 січня.

Зазвичай гості Львова святкують Новий рік, проходячи ярмарком знову і знову, куштуючи різні смаколики, але в минулоріч на площі була організована спеціальна вечірка з унікальним світловим шоу.

Новий рік в Одесі

Ті, кому набрид Київ і Львів їдуть до моря. Хоч воно і холодне, але все одно не втрачає своєї магії.

Одеса, як і Львів, відома своїми вишуканими кафе. Всі вони тут також з “задумом” та смачною кухнею.

Як доїхати:

У касах поки є квитки на поїзди. Вартість квитка на 30 грудня в плацкартному вагоні – 130 грн, купе – 300 грн, люкс – 470 грн. Їхати доведеться 13 годин. Також є потяг, на якому можна доїхати щвидше – за 10 годин, але й дорожче: купе – 570 грн, люкс – 1,2 тис. грн. На Blablacar можна доїхати за 276 грн за 7 годин. На автобусі доведеться заплатити від 260 до 520 грн, а ви доїдете за 5-6 годин.

За півтори години можна долетіти до Одеси на літаку за 1 тис. 650 грн.

Житло:

Як і у Львові тут діють свої тарифи. Якщо ви їдете удвох, то вартість на сайті необхідно помножити на 2, а якщо ви їдете компанією, то все залежить від господаря. На сайті doba.ua квартири коштують від 500 грн на добу, тобто на Новий рік дешевше, ніж за 1 тис. грн буде зняти дуже проблематично.

Більшою популярністю в Одесі користуються готелі та хостели. Вартість доби в готелі в номері для двох стартує від 700 грн, а ліжко у хостелі обійдеться у 280 грн.

Головна новорічна ялинка міста
Головна ялинка Одеси встановлюється на Приморському бульварі. Навколо ялинки розташований різдвяний ярмарок, де гості можуть придбати сувеніри, солодощі, прикраси, продукцію handmade ну і, звичайно, поїсти.

Море

Новий рік на морі взимку – це для справжніх романтиків і сміливців. Біля моря набагато холодніше, ніж у місті. Але, якщо сніг та вітер не страшні, то можна цілком попити якийсь гарячий глінтвейн з термоса у зимового моря.

Кафе

В Одесі переважають стильні і дорогі ресторани і затишні кав’ярні. Щоб відзначити свято в одному з них, необхідно забронювати стіл і внести депозит. З вечора 31 грудня і до ранку 1 січня на гостей чекає програма, яку придумає креативна команда закладу. Будь то конкурси або музичний – супровід гість буде оточений атмосферою свята.

В найвідомішому ресторані Дача вартість святкування Нового року обійдеться в 3,5 тис. грн з людини, за дитину доведеться заплатити 1,8 тис. грн. Вартість святкування в іншому залі, в якому буде проходити концерт, обійдеться в 4,2 тис. грн.

В інших закладах ціни також високі – мінімум 3 тис. грн.

Новий рік у Карпатах

Для тих хто не хоче бродити по місту, сидіти всю ніч за столом і мерзнути біля головної ялинки, є приємний варіант відпочинку в Карпатах, а саме в селі Шаян. Ми не будемо рекомендувати місця, де можна покататися на лижах та сноуборді – тут тільки спокійний і атмосферний відпочинок. Шаян – відомий курорт, який знаходиться за 18 км від міста Хуст, в оточенні гір – Великого, Середнього і Малого Шаяна. Схили цих гір покриті сосною, буком і грабом. Саме завдяки горам, які оточують Шаян з трьох сторін, тут зберігається м’який і безвітряний мікроклімат.

У цьому затишному місці розташовано безліч готелів на будь-який смак – дерев’яні будиночки з каміном або розкішні апартаменти з джакузі. У будь-якому випадку, тут можна спокійно зустріти Новий рік, а для багатьох жителів мегаполісу – це головний критерій.

Як доїхати:

З Києва потрібно доїхати до Мукачевого, а звідти маршруткою або таксі. Квитків на 30 грудня майже не залишилося, тільки купе і люкс – 345 грн і 1,4 тис. грн відповідно. Від Мукачевого до Шаяна 110 км, тому їхати доведеться більше 2 годин. Вартість квитка на автобус – 85 грн, а таксі обійдеться у майже 500 грн.

Житло:

Зняти дерев’яний будиночок для двох з каміном обійдеться у 900 грн на добу. Будиночок з каміном для шістьох осіб буде коштувати 1 тис. 350 грн.

Проживання у готелі коштує від 500 грн за номер.

Дім

Майже всі будиночки в Шаяні створені з особливою і вже за замовчуванням святковою атмосферою. У кожному будиночку є камін, де можна випити вина і погрітися.

Якщо ж ви живете у великому готелі, то власники влаштовують новорічний настрій в холі – з ялинкою, музикою і гірляндами.

Кафе

І хоча ви поїхали в гори, подалі від усіх, тут теж є варіант відзначити Новий рік в кафе.

Заклади в Шаяні відрізняються дуже смачною закарпатською кухнею – банош, токан, гомбовці – все це просто необхідно спробувати у році, що минає.

Головна ялинка
Головна ялинка встановлюється в епіцентрі всіх готелів, тобто там, де їх найбільша кількість. Однак, оскільки це Карпати, на території кожного готелю є ще й своя наряджена і велика ялинка. Тому замерзнути більшість не встигає, адже до дому не більше 2 хвилин ходьби.

В оточенні засніжених гір і найсвіжішого повітря зустріч Нового року стає схожою на казку.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини