Найкращі ресторани Львова

Амадеус

Список найвідоміших ресторанів Львова, складений знаними рестораторами з усієї країни, кулінарними критиками та успішними бізнесменами, які добре розбираються в гастрономії та високо цінують смачну їжу

Амадеус

Адреса: вул. Кафедральна, 7
Середній чек: 400 грн
Кухня: італійська, французька і локальна

У серці історичного Львова розташований ресторан “Амадеус”, який знаходиться поруч з католицькою Катедрою та каплицею Боїмів. Його меню привертає увагу гостей особливими стравами, зокрема запеченою в каррі з яблуками та мигдалем телятиною, мупами, соковитим мармуровим м’ясом та розкішними десертами.

Атляс

Атляс
Адреса: площа Ринок, 45
Середній чек: 600 грн
Кухня: локальна

Арт-кнайпа – це заклад із багатою історією, де ще в кінці XIX століття збиралися представники львівської богеми. Інтер’єр ресторану відтворює вінтажний європейський стиль з бочками замість крісел, портретами королів та колонами з фресками. У меню закладу представлені страви традиційної галицької кухні.Атляс

Bar Mushly

Bar Mushly
Адреса: площа Ринок, 35
Середній чек: 900 грн
Кухня: європейська морська

В цьому закладі головними стравами є риба та морепродукти, які подають у різноманітних виконаннях. Особливу увагу приділяють устрицям, вонголе і мідіям. У ресторані навіть є окреме устричне меню, в якому до кожної порції передбачений келих ігристого вина демократичної марки, виробленого власною виноробнею.

Emily Restaurant

Адреса: вул. Кульпарківська 226 А (ТРЦ Victoria Gardens)

Середній чек: 400 грн

Кухня: італійська, бруклінська, європейська

Ресторан Емілі містить в собі широкий спектр різних кухонь, особливістю Емілі стала бруклінська крафтова піца, окрім піци можна замовити пасти, салати, бургери. Заклад знаходиться у торговому центрі Victoria Gardens.

Адреса: ТРЦ Victoria Gardens, Кульпарківська 226 А, ТРЦ Spartak, Мазепи 1Б, Староєврейська 4, Крива Липа 8, ТРЦ King Cross, Стрийська 30

Mons Pius

Mons Pius
Адреса: вул. Лесі Українки, 14
Середній чек: 500 грн
Кухня: авторська, європейська

Ресторан знаходиться у внутрішньому дворику, який створює особливу атмосферу стародавнього Львова. Він розташований у будівлі першого львівського банку-ломбарду, що діяв тут більше 300 років тому (до 1940 року). Головна спеціалізація закладу – це м’ясні страви, але і вегетаріанці також знайдуть щось на свій смак, наприклад, в меню присутні фетучіні та хумус

Веронiка

Вероніка

Адреса: пр. Шевченко, 21
Середній чек: 600 грн
Кухня: кондитерська

Це одне з найбільш відомих місць у місті, де зазвичай важко знайти вільний столик. Інтер’єр оформлений у стилі початку XX століття, відповідаючи класичним львівським кав’ярням: витриманий, але затишний.

 

NOA Asia Special

 

Середній чек: 400 грн

Кухня: азійська, паназійська

Ресторан Ноа має багато закладів у Львові та славиться своєю східною кухнею, в закладах Ноа можна відчути справжній азіатський колорит, завдяки своєму дизайну та крафтовим стравам.

Адреса: ТРЦ Victoria Gardens, Кульпарківська 226 А, ТРЦ Spartak, Мазепи 1Б, ТРЦ Forum Lviv, Під Дубом 7Б, ТРЦ King Cross, Стрийська 30

 

Ресторація Бачевських

Ресторація Бачевських

Адреса: вул. Шевська, 8
Середній чек: 800 грн
Кухня: локальна

В цьому закладі подають авторські страви з незвичними назвами та аутентичним окальним колоритом. Ресторан може пишатися продуманим інтер’єром та цікавою історією. Він отримав назву на честь родини Бачевських, яка у XVIII столітті заснувала в Львові першу у світі фабрику масового виробництва горілки. Тому відвідувачам тут пропонують незвичні спиртні напої, зокрема понад 45 видів наливок.

Tomatina

Середній чек: 200 грн

Кухня: італійська, європейська, паназійська

Заклад Томатіна розташований в більшості торгових центрів Львова, основна фішка закладу це здорова їжа, яка містить в собі збалансовані продукти з малим вмістом калорій.

Цукерня

Цукерня
Адреса: вул. Староєврейська, 3
Середній чек: 600 грн
Кухня: кафе-кондитерська

Цукерня – це класична львівська кав’ярня, яка славиться своїм розмаїттям випічки. Відкрита у 1999 році, вона стала спадкоємцем традицій довоєнних львівських кондитерських. Внутрішній інтер’єр прикрашений багатим антикваріатом. Заведення пропонує великий вибір десертів та різноманітних сортів кави. Туристи часто купують фірмові штрудлі та сирники як сувеніри з Львова..

Чорний кіт

Чорний кіт
Адреса: вул. Героїв Майдану, 4
Середній чек: 900 грн
Кухня: європейська та українська

Чорний кіт

Ресторан пропонує львівську інтерпретацію класичного англійського пабу зі справжньою гордістю – піччю, де випікають піцу та домашній хліб за старовинними рецептами. У меню представлені фірмові страви, зокрема “Чорний кіт” – шашлик, ковбаски з дикого кабана та десерт “Шоколадна лавина”.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини