Чиновниця сільської ради біля Львова за рік роботи купила 48 соток “золотої” землі у своїй громаді

Працівниця Сокільницької сільської ради за рік роботи на посаді провідного спеціаліста з інформаційної політики придбала чотири земельні ділянки у Сокільниках та автомобіль. Йдеться про 22-річну Соломію Марціховську

Відповідна інформація вказана в її декларації за 2023 рік, пише Еспресо.Захід.

Коштовна земля в Сокільниках

У місцевих соцмережах сокільницької громади користувачі опублікували інформацію про те, що молода чиновниця сільської ради купила 4 земельні ділянки у Сокільниках. Дівчині 22 роки, а на посаді вона працює рік.

“Еспресо.Захід” вирішив перевірити наведені факти.

Соломія Марціховська подала декларацію у квітні цього року. У ній вказала, що має у власності чотири земельні ділянки. У декларації вказано, що всі ділянки розташовані у Сокільниках поруч зі Львовом.

У Марціховської три земельні ділянки, придбані в червні 2023 року. Вартість жодної з них не сягає і 20 тис. гривень. Ділянка площею 12 соток обійшлася чиновниці у 18800 грн, ділянка на 10,5 сотки коштувала 16500 грн, а ще 10 соток Соломія придбала за 15700 грн. Тобто сотка землі на цих ділянках обійшлася їй у 1,5 тис. грн.

Провідна спеціалістка з інформаційної політики сільської ради має й дорожчу землю. Вартість ділянки на 25 соток вказана 2,8 млн грн.

Загалом майже пів гектара (48 соток) землі в Сокільниках, за декларацією, обійшлися Соломії Андріївні у 2 млн 876 тис. грн. У середньому сотка землі коштувала чиновниці приблизно 60 тис. грн.

Що каже про покупки Соломія Марціховська

Соломія Марціховська в коментарі “Еспресо.Захід” розповіла, що придбала нерухомість за кошти, які їй подарувала мама.

“Купила земельні ділянки через оголошення на ОЛХ, кошти мені мама дала. Вона працює за кордоном близько 6 років”, – пояснила походження грошей на свої покупки чиновниця.

У кого саме придбала землю, у знайомих людей чи в незнайомців, жінка розповідати відмовилась, аргументуючи тим, що не хоче розголошувати чиїсь персональні дані.

“Була можливість – і вклала гроші в землю. Це моє особисте рішення”, – додала вона.

Зауважимо, що за даними на сайті ОЛХ ціна сотки землі у Сокільниках стартує від 4 тис. дол. Тобто вже зараз Марціховська може продати свої ділянки і вторгувати 192 тис. доларів, або ж 7,7 млн грн, хоча, за декларацією, витратила на покупку майже втричі менше

У місцевих сокільницьких групах у соцмережах повідомляють, що найдорожча земельна ділянка чиновниці має кадастровий номер 4623686400:01:002:0366. Ділянка з таким кадастровим номером розташована в Сокільниках і її площа справді становить 0,25 гектара. Землі призначені для житлової та громадської забудови. Офіційно вказаний вид цільового призначення: для будівництва й обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

Автомобіль і мільйони від мами

Також за час роботи у Сокільницькій сільській раді чиновниця заробила на автомобіль CHEVROLET MALIBU. У декларації вартість машини вказана 455 тис. грн. Його придбала теж у 2023 році.

Заробітної плати за рік молода чиновниця отримала 365 тис. грн. Соломія Марціховська у декларації вказала також коштовний подарунок. Мама Ірина Марціховська, яка в Україні, за даними офіційних реєстрів, підприємницькою діяльністю не займалася, подарувала доньці понад 3 млн грн. Готівкою Марціховська тримає 243 тис. грн.

Разом з мамою Соломія має у Львові у приватній власності кімнату на 13 квадратів. До роботи в Сокільницькій сільській раді Марціховська була ФОПом, займалася діяльністю у сфері спорту.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини