Український військовий збив ще одну ракету з допомогою ПЗРК “Ігла”: як йому це вдалося

Українські військові продовжують робити все можливе і неможливе, збиваючи російські ракети та дрони. Так, у ніч проти 8 травня результативну роботу виконав стрілець-зенітник на півдні нашої держави.

Детальніше про це розповіли у Повітряних силах ЗСУ 8 травня. У роді військ зауважили, що Олексію вдалося збити свою другу ракету з допомогою ПЗРК “Ігла”, – пише 24 канал.

Збив ракету на світанку

Відомо, що російську ракету захисник збив у небі на півдні України. Зробив це воїн Херсонської зенітної ракетної бригади.

Отримали інформацію про атаку ворога та негайно почали вести візуальне спостереження. Разом із командиром розрахунку та навідником використали тепловізори, застосували лазерну указку і швидко піймали російську ракету на приціл. У небі в цей час вже розвиднювалось, а в такі моменти піймати ворожу крилату ракету складніше, її менш помітно,
– зауважив Олексій.

За словами захисника, у такі миті головне – холоднокровність та упевненість у собі. Тому він зробив уважно накол і натиснув навздогін. Це дозволило знищити ворожу ціль. Ракета, запущена росіянами, вибухнула у повітрі.

У Повітряних силах ЗСУ зауважили, що від початку повномасштабного вторгнення для Олексія це вже друга крилата ракета, яку він зумів збити з допомогою ПЗРК “Ігла”. Він повернувся до війська після мобілізації. До цього, з 2016 по 2020 роки, він брав участь в АТО та ООС. Також у нього низка нагород і відзнак.

Олексій збив ракету з допомогою

 

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини