Законопроєкт про демобілізацію: нардеп вказав на важливі умови та терміни розробки

Народний депутат від “Слуги народу” Сергій Демченко повідомив про можливі терміни, коли розроблять законопроєкт про демобілізацію. Втім, він повідомив, що це ще й залежить від певних умов та військового командування.

За словами Сергія Демченка, законопроєкт може з’явитись протягом наступного, 2025 року. Також він в ефірі “Новини.LIVE” розповів, від чого буде залежати та скільки часу може зайняти його розробка, – пише 24 канал.

Терміни не визначені, але існує певна вимога до уряду

За словами Демченка, питання ротації та демобілізації будуть вирішені окремим законопроєктом, який представить Кабмін на вимогу парламенту. Це прописано і в законі про мобілізацію, і в окремій постанові. Втім, ніде не визначено термінів виконання вимоги і нема чітких юридичних підстав.

Єдина юридична підстава, на яку я звернув би увагу – це те, що в 2025 році уряд має відзвітувати про виконання цієї вимоги. А 2025 рік – це не обов’язково 1 січня. Тобто відповідний законопроєкт, виходячи з вимог парламенту, законопроєкт може з’явитися протягом 2025 року, а не протягом найближчих восьми місяців, – говорить Сергій Демченко.

Від чого залежить тривалість розробки законопроєкту

Нардеп говорить, що термін підготовки законопроєкту про демобілізацію та ротації може розтягнутись у часі і залежить від головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, адже саме він сприяв тому, щоб це питання виключили з закону про мобілізацію. Напевно, Сирський і буде вирішувати, коли законопроєкт про демобілізацію з’явиться в залі Парламенту.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини