“Немає сил терпіти перемовини”: Кулеба сказав, скільки Patriot може отримати Україна

Україна дуже довго просила ППО, зокрема, ефективні системи Patriot. Нарешті європейські лідери “прокинулися” та почали діяти у цьому напрямку. Очільник МЗС України розповів деталі.

Станом на зараз в Україні “на радарі” чотири батареї Patriot. Про це в етері телемарафону розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, повідомляє 24 Канал.

“Давайте вже ухвалювати рішення”

Щодня Україна стикається з ракетними обстрілами з боку країни-агресорки. На тлі постійних атак наша держава потребує додаткової протиповітряної оборони від партнерів. Станом на зараз стосовно цього питання ведуть регулярні перемовини.

Я вже дую на воду, і я думаю про таку конкретику буде найкраще дізнаватися вже коли відповідні рішення будуть ухвалені, як це було з німецькою батарею ППО, коли канцлер Шольц подзвонив президенту Зеленському та, власне, вони досягнули остаточного рішення, – розповів Кулеба.

За його словами, головне завдання власне міністрів – це готувати подібні рішення. Як зазначив глава МЗС України, наразі у нашої держави “на радарі” є вже чотири конкретних батареї, якщо йдеться про Patriot. Водночас посадовці й досі ведуть перемовини між Україною та країнами-партнерами, зокрема, і Сполученими Штатами.

Сьогодні та минулого тижня на засіданні очільників МЗС країн “Великої сімки” всім казав, що шановні, ну вже просто немає сил терпіти перемовини, давайте вже ухвалювати рішення, тому наше завдання зараз – пришвидшити ухвалення рішень,
– наголосив український політик.

Він зауважив, що ці рішення обов’язково будуть ухвалені, і це позитивний для України результат. Кулеба нагадав, що сьогодні Володимир Зеленський говорив із Джо Байденом і питання ППО було однією з ключових тем розмови.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини