Поповнення у Повітряних силах: Литва передала Україні легкий штурмовик L-39ZA

Військові Литви безоплатно доставили та передали Повітряним силам ЗСУ легкий штурмовик L-39ZA. Літак передали у межах чергової партії військової допомоги від Литви.

У Міноборони Литви зазначили, що літаки L-39ZA “Альбатрос” використовувалися для підготовки офіцерів управління винищувачами, забезпечення бойової підготовки пілотів у складних метеорологічних умовах вдень і вночі. Передача легкого штурмовика для ЗСУ була анонсована ще восени 2021 року, – пише 24 канал.

Штурмовик L-39ZA доставлено в Україну

Легкий штурмовик L-39ZA був доставлений та переданий Повітряним силам ЗСУ військовими Литви. Літак був переданий у розібраному стані у рамках чергової партії військової підтримки.

Пресслужба литовського оборонного відомства опублікувала фото процесу перевезення літака. Ця безоплатна передача легкого штурмовика Збройним Силам України була анонсована ще восени 2021 року.

Згідно з наказом командувача ЗС Литви в квітні 2021 року, літак був визнаний непридатним для використання через несправність. Цей Albatros не здійснював польотів з 2019 року через поломку двигуна.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини