Компанію ТРК “Люкс” оштрафували за рекламу азартних ігор на відеоекрані у Києві

Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей (КРАІЛ) виписала два штрафи по 2,4 млн грн приватному акціонерному товариству “Телерадіокомпанія Люкс” (Львів). Відповідні рішення азартного регулятора датовані 18 квітня.

Про це повідомляє Главком з посиланням на відповідне рішення, передає “Еспресо.Захід“.

Регулятор зафіксував, що львівська компанія порушила вимоги законодавства про рекламу у сфері організації та проведення азартних ігор. Зокрема, на відеоекрані, що на фасаді київського будинку (вулиця Хрещатик, 7/11) транслювалася реклама із зображенням азартного бренду.

Водночас, за законом про рекламу, в Україні заборонено зовнішню рекламу азартних ігор та рекламу торговельних марок.

Відповідно до рішень КРАІЛ, “Телерадіокомпанія Люкс” має сплатити штрафи протягом трьох місяців. Регулятор також доручив фірмі зупинити розповсюдження азартної реклами на відеоекрані, що на вулиці Хрещатик, 7/11.

За даними аналітичної системи Youcontrol, приватне акціонерне товариство “Телерадіокомпанія Люкс” належить дружині міського голови Львова Катерині Кіт-Садовій. Розмір статутного капіталу – 222,5 тис. грн. До медіахолдингу Садової входять національний новинний Телеканал “24”, низка радіостанцій, де загальнонаціональними є “Радіо Максимум” та “Радіо Люкс”, а також новинний портал Zaxid.net та iнтернет-портал Футбол24.

Додамо, що у міський голова Львова Андрій Садовий, його дружина Катерина Кіт-Садова та старший син Іван-Павло разом за 2023 рік заробили 3 млн 400 тис. грн, відповідно до поданої ним декларації.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини