У Пентагоні назвали терміни прибуття допомоги в Україну

Новий пакет допомоги Україні від Сполучних Штатів Америки може опинитися на території нашої держави дуже швидко. 

Про це повідомив представник Міноборони США (Пентагон) генерал-майора Патрік Райдер, передає The New York Times, – пише Варта1.

За його словами, американська сторона має можливість «перевозити матеріальні засоби дуже швидко» завдяки надійній логістичній мережі, яку вже використовували раніше.

«Ми можемо здійснити перекидання протягом кількох днів», – сказав він. За словами офіцера, зокрема, наша країна може отримати боєприпаси для засобів протиповітряної оборони та артилерії.

Нижня палата Конгресу (Палата представників) 20 квітня підтримала законопроект, у якому на допомогу Україні передбачено виділення десятків мільярдів доларів. Документу потрібно пройти кілька процедур для того, щоб набути чинності: його має підтримати Сенат США, а потім він буде поданий на підпис американському президенту Джо Байдену.

Також Сполучені Штати Америки розглядають можливість відправки додаткових військових радників до посольства в Києві, що є останнім доказом американської прихильності Україні, оскільки рф, схоже, набирає обертів у дворічному конфлікті.

«Протягом цього конфлікту Міністерство оборони переглядало та коригувало нашу присутність у країні відповідно до змін умов безпеки. Наразі ми розглядаємо можливість відправлення кількох додаткових радників для посилення Управління оборонного співробітництва (ODC) у посольстві», — сказав Райдер у заяві ЗМІ, зазначивши, що «персонал підпадає під ті ж обмеження на поїздки, що й усі співробітники посольства.

Зазначено, що ODC «виконує різноманітні консультативні та допоміжні місії (не бойові), і хоча він укомплектований виключно персоналом Міністерства оборони, він інтегрований у Посольство США під керівництвом керівника місії, як і решта посольства», – додав Райдер.

Додавайте “Про Львів” у ваші джерела Google Новини